News

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: ”PSD și-a pierdut complet busola. Este de gâgă, moțiunile nu se depun în vacanță parlamentară”

17.08.2020 | 13:54
Ludovic Orban despre motiunea de cenzura PSD sia pierdut complet busola Este de gaga motiunile nu se depun in vacanta parlamentara
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a afirmat că depunerea moțiunii de cenzură de către PSD arată că social-democrații ”și-au pierdut busola” întrucât moțiunile trebuie depuse în timpul sesiunii parlamentare, nu pe perioada vacanțelor. Orban a apreciat că este o dovadă de iresponsabilitate să demiți un guvern într-o asemenea perioadă.

Deși calculele hârtiei arată că moțiunea de cenzură va trece, Ludovic Orban nu este convins că PSD va aduna voturile necesare. ”Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din teren”, a comentat Orban.

ADVERTISEMENT

El a acuzat opoziția de iresponsabilitate pentru că pune interesele politice circumstanțiale înaintea celor ale țării.

Să depui moțiune de cenzură ca să dai jos un guvern care și-a făcut datoria față de țară și care gestionează cu corectitudine și profesionalism problemele apărute din cauza epidemiei, secetei mi se pare un gest iresponsabil și lipsit de logică, împotriva intereselor României”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban susține că PSD a vrut să depună moțiunea înainte de Congres

Acesta susține că PNL face o analiză pentru un eventual atac la Curtea Constituțională invocându-se faptul că moțiunile de cenzură trebuie depuse doar în timpul sesiunii parlamentare.

Și-au pierdut complet busola, nu poți depune o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară (…) Este de gâgă, moțiunile se depun în sesiune, nu în vacanță. Probabil au vrut să depună moțiunea înainte de Congresul PSD”, a spus Orban.

ADVERTISEMENT

Invitat să comenteze racolările de primari PSD făcute de către PNL și faptul că social-democrații au depus plângere penală împotriva a trei demnitari liberali pentru șantaj la adresa aleșilor locali ai PSD, Orban a răspuns: ”Bazaconii. Așteptăm să se pronunțe DNA pe orice temă… DNA ar trebui să fie ocupat de multiplele furăciuni făcute de PSD. Mi se pare jenant să vorbească PSD pe această temă.

Ludovic Orban a dat drept contraexemplu județul Buzău, fieful liderului PSD, Marcel Ciolacu, unde din 89 de primari în funcție, 80 candidează cu susținerea social-democraților. Președintele PNL a amintit și situația de la Olt, fieful senatorului Paul Stănescu. Din cei 114 primari din județ, 100 candidează pentru un nou mandat din partea PSD.

ADVERTISEMENT

În ce privește racolările făcute de către liberali, Ludovic Orban a spus: ”Cunoașteți punctul meu de vedere. Nu încurajez acest lucru și de-a lungul timpului nu am apreciat așa ceva.

 

ADVERTISEMENT