News

Ludovic Orban, despre obligativitatea purtării măştii: „Omul nu s-a născut cu cravata la gât și nici încălțat cu pantofi cu toc cui, dar s-a obişnuit”

16.09.2020 | 13:31
Ludovic Orban, despre obligativitatea purtării măştii: „Omul nu s-a născut cu cravata la gât și nici încălțat cu pantofi cu toc cui, dar s-a obişnuit”
Ludovic Orban îi îndeamnă pe români să poarte masca și să respecte restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în cursul zilei de miercuri, 16 septembrie un nou bilanț al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar situația nu este deloc îmbucurătoare. Mai concret, 1.713 persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, în timp ce alte 49 s-au stins din viață ca urmare a infectării.

Este vorba despre 33 de bărbați și 16 femei, pacienți cu comorbidități internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În ciuda acestor date îngrijorătoare, premierul Ludovic Orban este convins că România nu are nevoie de restricții suplimentare. Îi îndeamnă, însă, pe cetățeni să poarte masca de protecție, să dezinfecteze și să-și spele mâinile cât mai des cu putință, pentru că acestea sunt singurele arme în lupta cu boala, cel puțin până la apariția unui vaccin care să pună capăt pandemiei.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban insistă asupra obligativității purtării măștii

Eu cred că până se va descoperi un vaccin şi un tratament singura reacţie normală a oamenilor este să înveţe cum să se protejeze de virus.

Cu cât mai mulţi oameni sunt corecţi şi se protejează de virus cu atât viaţa va fi mai normală şi cu atât economia va fi mai puţin afectată.

ADVERTISEMENT

Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, de educare astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur”, a declarat Ludovic Orban în cadrul conferinței „Împreună protejăm România”.

„Omul nu s-a născut cu cravata la gât și nici încălțat cu pantofi cu toc cui, dar s-a obişnuit”

M-aş bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până se va găsi un vaccin aplicabil, dacă vrem să reluăm o viaţă normală va trebui să suportăm mici chestii, cum e masca sau alte lucruri, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţăm la gesturile de prietenie şi de afecţiune pe care le facem faţă de cei apropiaţi, lucruri relativ simple.

ADVERTISEMENT

Spuneam şi cu masca, omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu, cu toate astea ne-am obişnuit cu cravata la gât, omul nu s-a născut încălţat.

Mă uit uneori şi acum pe gazon la pantofi cu cui şi cu toate astea omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră este cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a mai spus premierul României.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri