News

Ludovic Orban, despre parada de 1 Decembrie. ”Nu va exista motiv ca oamenii să vină să asiste”

01.11.2020 | 16:41
Ludovic Orban despre parada de 1 Decembrie Nu va exista motiv ca oamenii sa vina sa asiste
Ludovic Orban, despre parada de 1 Decembrie. ”Nu va exista motiv ca oamenii să vină să asiste”
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a vorbit duminică, 1 noiembrie, despre parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf.

Liderul PNL a precizat că evenimentul se va organiza în condiții stricte. Se va ține cont de ”numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane”.

ADVERTISEMENT

Orban le-a dat o veste proastă românilor și pentru noaptea de Revelion. Nu vor exista petreceri de anul nou.

Ludovic Orban, despre parada de 1 Decembrie: ”Sunt reguli care le om respecta cu strictețe”

“Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă.

ADVERTISEMENT

Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a declarat Ludovic Orban.

Pe lângă parada de 1 Decembrie, premierul a vorbit și despre petrecerile private și evenimentele din noaptea de Revelion.

ADVERTISEMENT

”Putem să mai amânăm puțin dorința de a ne distra sau putem să ne distrăm în moduri care să nu ne pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună să în pericol sănătatea. În general tinerii se duc la astfel de petreceri, tinerii poate nici nu simt, mulți sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăvește riscă să își îmbolnăvească părinții, rudele, bunicii care sunt mult mai expuși riscului”. – Ludovic Orban.

România a înregistrat din nou peste 5.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Situația rămâne foarte periculoasă, în contextul în care s-a testat mult mai puțin în weekend.

ADVERTISEMENT

Europa se închide treptat. Mai multe țări anunță măsuri de lockdown pentru luna noiembrie. Franța a intrat deja în carantină de vineri, iar Austria va aplica noile măsuri de marți, 3 noiembrie. Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat că și Regatul Unit intră în lockdown de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT