News

Ludovic Orban, despre posibilitatea unor noi restricții: ”Nu ne mai dorim măsuri care să afecteze economia”. Video

20.07.2020 | 11:15
Ludovic Orban despre posibilitatea unor noi restrictii Nu ne mai dorim masuri care sa afecteze economia Video
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre posibilitatea unor noi restricții în România după explozia cazurilor de coronavirus.

Deși s-a vehiculat ideea unei posibile reveniri la starea de urgență sau la unele restricții locale, șeful Executivului a dat asigurări că nu se iau în calcul astfel de măsuri.

ADVERTISEMENT

Acesta consideră că restricțiile ar afecta economia țării, și așa lovită de ultimele luni din 2020, când a fost paralizată de unele decizii de izolare.

Ce spune Ludovic Orban despre posibilitatea unor noi restricții: ”Nu ne mai dorim măsuri care să afecteze economia”

La finalul participării la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene din București, premierul Ludovic Orban a vorbit din nou despre subiectul legat de pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă guvernul pe care îl conduce ia în calcul noi măsuri de restricționare a populației în contextul crizei sanitară, Orban a spus că nu se pune problema în acest moment.

”Obiectivul nostru este acela de a utiliza de toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni epidemia și pentru a reduce numărul de infectări.

ADVERTISEMENT

Imediat ce intră în vigoare legea carantinei și izolării vom stabili toate măsurile și toate acțiunile necesare care sunt permise de noua lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății.

Nu ne dorim să includem nicio restricție suplimentară. Nu ne mai dorim măsuri care să afecteze economia țării. Transmitem același mesaj către oameni: respectați regulile, respectați măsurile de protecție sanitară”, a spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Declaraţiile premierului Ludovic Orban dupa participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Declaraţiile premierului Ludovic Orban dupa participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Posted by Fanatik News on Monday, July 20, 2020

Premierul anunță intensificarea controalelor

În ceea ce privește posibila închidere a teraselor după o anumită oră, Orban s-a rezumat la a spune că autoritățile demarează momentan controale intense pentru a se asigura că regulile sunt respectate.

”Toți din prima linie își fac datoria și iau toate măsurile care se impun, legal. Ați constatat o prezență pe teren a mai multor echipe a MAI, care demarează controale intense

Am avut discuții cu mai multe instituții publice și private pentru a promova respectarea regulilor și a ne asigura că se respectă regulile în toate zonele, în orice ocazie cu care există interacțiune umană.

Dacă suntem responsabili, vom reuși să ținem în frâu această epidemie. E mai simplu să purtăm mască, să respectăm regulile”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT