News

Cum se înțelege, de fapt, Ludovic Orban cu Nicușor Dan: “A înțeles foarte bine acest lucru”

03.12.2020 | 21:58
Cum se intelege de fapt Ludovic Orban cu Nicusor Dan A inteles foarte bine acest lucru
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a declarat joi la Digi24 că relația cu Nicușor Dan, primarul capitalei este una foarte bună și a discutat despre cum a evoluat aceasta. Orban a afirmat că primarul Bucureștiului “are garanția că dacă noi vom continua, va avea un guvern partener și a înțeles foarte bine acest lucru”.

Președintele PNL a spus că proiectele mari de modernizare a capitalei sunt dependente de colaborarea cu guvernul, de aceea este foarte important ca această relație să fie una bună.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prim-ministrul a comentat și decizia lui Nicușor Dan de a declara public că votează PNL la alegerile de duminica aceasta.

Orban despre anunțul lui Nicușor Dan de a vota PNL: “Primarul general a înțeles că dacă noi vom continua va avea un guvern partener”

“Îi respect opțiunea, îi mulțumesc că a decis să spună public acest lucru. Noi avem o relație foarte bună cu domnul primar general, mie îmi este mult mai ușor să înțeleg problemele și provocările Bucureștiului, că am fost vice-primar al capitalei.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan are garanția că dacă noi vom continua va avea un guvern partener pentru toate proiectele mari ale capitalei și a înțeles foarte bine acest lucru.

Metroul e la ministerul Transporturilor, e absolut necesară extinderea rețelei de metrou, Nicușor Dan trebuie să aibă garanția că are un guvern care atrage fonduri europene pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei administrează sistemul de distribuție termică. Una este ca ELCEN, de unde se cumpără Termoenergetică, să aibă randament de sub 50%, alta este să aibă randament de 95%, noi avem acolo un proiect de îmbunătățire majoră.

Noi susținem și amplul proiect de regenerare a rețelei primare de distribuție a energiei termice, deja am și semnat un proiect care va moderniza 200 de km de conducte.

ADVERTISEMENT

Avem proiecte de renovarea a ASE-ului și a Universității din București și multe alte clădiri emblematice ale Bucureștiului. Parteneriatul între ND si guvern este extrem de important pentru rezolvarea problemelor bucureștenilor, sunt extrem de apreciativ la modul în care și-a început mandatul”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24, în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu.

Ludovic Orban a vorbit și despre cum se va vota în localitățile carantinate, asigurând românii că vor putea să meargă să își exercite acest drept.

ADVERTISEMENT