News

Ludovic Orban, detalii privind restricțiile de la 1 august. Unde se vor purta măștile în aer liber și ce reguli noi se aplică teraselor. Video

29.07.2020 | 10:08
Ludovic Orban detalii privind restrictiile de la 1 august Unde se vor purta mastile in aer liber si ce reguli noi se aplica teraselor Video
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a adus noi lămuriri privind restricțiile care se vor impune în România după data de 1 august.

În contextul creșterii numărului de infecții cu Covid-19, premierul afirmă că noile decizii sunt menite să asigure protejarea sănătății și a vieții cetățenilor.

ADVERTISEMENT

De luna viitoare se vor aplica un pachet de reguli privind purtarea măștilor de protecție, numărul de locuri de la terase, precum și orarul de funcționare al localurilor.

Ludovic Orban, noi detalii privind restricțiile aplicate de la 1 august

Prezent miercuri la o festivitate privind Ziua Imnului Național, premierul Ludovic Orban a oferit detalii despre noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului a spus că noul set de măsuri propuse este pe ordinea de zi a ședinței Guvernului, programată în cursul acestei zile, la ora 18:00.

Ceremonia organizată cu prilejul Zilei Imnului Național

Posted by Fanatik News on Tuesday, July 28, 2020

”Deocamdată nu s-a adoptat nimic. Comisia Covid-19 a făcut o evaluare și este o propunere care a fost făcută de specialiști și adoptată de CNSU. Pachetul de măsuri va fi pe ordinea de zi de azi, de la ora 18:00. Încă analizăm, purtăm discuții.

ADVERTISEMENT

După ora 23:00, anumite activități, unde există riscul de transmitere a virusului vor fi închise. Analizăm la mare, la București și în zonele unde riscul e mai mare.

Limitarea persoanelor care sunt servite la terase, mai e măsura privind obligativitatea purtării măștii și în aer liber acolo unde există riscul de infectare: târguri, piețe unde nu există distanțe, pe faleză, unde a furnicar și e imposibil să te protejezi. Există spații în aer liber unde nu se poate evita aglomerație

ADVERTISEMENT

Măsurile urmează să fie adoptate la nivelul județelor. Se vor dispune măsuri justificate, cu ajutorul DSP-urilor care evaluează riscul

Eram pe punctul de a aproba deschiderea restaurantelor în spații închise, dar a crescut numărul cazurilor și această decizie nu s-a mai luat. În aceste spații riscul epidemiologic este foarte ridicat. Știu că mulți suferă, dar îi rog să înțeleagă că această măsură nu e posibilă.”, a spus premierul, miercuri.

Orban: ”Vor crește pensiile și alocațiile”

Premierul a mai dat asigurări că pensiile și alocațiile pentru copii vor crește în următoarea perioadă, însă nu a specificat nici data exactă, și nici procentul de indexare.

”Vom crește pensiile, vom crește alocațiile, dar cu un cuantum care să fie suportat de economia românească. Vom crește alocațiile, 1 august, 1 septembrie, vom anunța când luăm decizia.”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT