Alegeri 2024

Ludovic Orban dezvăluie motivul pentru care Nicuşor Dan refuză dezbaterile publice. “O propunere trebuie să vină de la cineva echilibrat, ori asta nu există”

Ludovic Orban a vorbit la “Sport şi Politică” despre motivul pentru care Nicușor Dan nu acceptă invitațiile la dezbateri publice.
06.06.2024 | 21:47
Ludovic Orban dezvaluie motivul pentru care Nicusor Dan refuza dezbaterile publice O propunere trebuie sa vina de la cineva echilibrat ori asta nu exista
Ludovic Orban susţine că Nicuşor Dan nu se fereşte de dezbaterile electorale Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Liderul Forța Dreptei și copreşedinte al Alianţei Dreapta Unită, Ludovic Orban, a vorbit despre motivul pentru care Nicușor Dan refuză dezbaterile publice. Dezvăluirea a fost făcută la “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK.

De ce refuză Nicușor Dan dezbaterile publice, răspunsul lui Ludovic Orban

Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii, a lansat o întrebare care stă pe buzele tuturor în această perioadă a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și locale: de ce Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei și candidat pentru un nou mandat, nu acceptă invitațiile la dezbaterile publice?

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a spus că, în opinia sa, nu un contracandidat trebuie să lanseze chemarea la o dezbatere publică. „Eu susțin dezbaterile publice, dar să se facă așa cum se fac dezbaterile publice.

Sunt chemați candidații, să spun primii patru candidați, la o televiziune în care să existe un format care să fie negociat de echipele de campanie, să existe neutralitate”, a declarat liderul Forța Dreptei.

ADVERTISEMENT

Orban susține că discuțiile la care a fost chemat Nicușor Dan s-ar fi ținut la televiziuni unde, de exemplu, candidata PSD, Gabriela Firea sau candidatul PNL, Sebastian Burduja, ar fi putut să „aranjeze” dezbaterile publice.

„Nicușor Dan nu s-a ferit niciodată de mass-media”

La sugestia privind organizarea uneia la Televiziunea Română, Ludovic Orban a răspuns că TVR-ul nu este echidistant și nu a organizat niciodată astfel de discuții. Președintele Forța Dreptei a punctat că dezbaterile publice sunt foarte importante și este sigur că și Nicușor Dan și-ar dori să participe, dar nu în condițiile actuale.

ADVERTISEMENT

„Nicușor Dan nu s-a ferit niciodată de mass-media, nu s-a ferit de nicio întrebare din mass-media. O propunere de dezbatere trebuie să vină de la cineva echilibrat, ori asta nu există.

Credeți că Nicușor Dan nu-și dorește să aibă parte de o dezbatere publică, în loc să aibă parte, în fiecare zi, la toate orele, la toate știrile, de fake news-uri, de minciuni, de atacuri nedrepte?

ADVERTISEMENT

Unde să se ducă la dezbatere? La ăia care aruncă găleți de noroi? Nu există nicio invitație la o dezbatere cum se face într-o democrație. Să nu-l acuzați pe Nicușor Dan. Eu cred că ar trebui acuzați alții că n-avem dezbateri în democrație”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban dezvăluie motivul pentru care Nicuşor Dan refuză dezbaterile publice

ADVERTISEMENT