Alegeri 2024

Ludovic Orban, dezvăluiri intime despre cântatul la chitară. Ce spune despre porecla “Sică Mandolină”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, și-a adus aminte de momentul când a primit porecla ”Sică Mandolină” doar pentru că știe să cânte la chitară.
06.06.2024 | 12:41
Ludovic Orban dezvaluiri intime despre cantatul la chitara Ce spune despre porecla Sica Mandolina
Ludovic Orban a vorbit la "Sport şi Politică" despre pasiunea sa privind cântatul la chitară
ADVERTISEMENT

Într-o discuție cu Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii Sport și Politică, Ludovic Orban a mărturisit că a ales să nu mai cânte în public la chitară pentru că nu mai dorește să fie ironizat pentru această pasiune. De altfel, liderul Forța Dreptei nu înțelege de ce oamenii ironizează un astfel de talent, pe care nu oricine îl posedă.

Ludovic Orban, dezvăluiri intime despre cântatul la chitară

”Mai cântați la chitară?”, s-a întrebat Horia Ivanovici. ”Da, cânt. Când am inspirație, când îmi vine, cânt. M-am ferit să mai cânt în public, cânt așa pentru mine. A ajuns obiect de bășcălie, mi se pare complet nefiresc. A ajuns motiv de bășcălie faptul că poți cânta la un instrument muzical.

ADVERTISEMENT

Îi întreb pe foarte mulți oameni când îi întâlnesc? Crezi că e o rușine să cânți la un instrument muzical? Nu credeți că a fost un efort sistematic pe care l-am făcut ca să deprind, să pot să cânt, să citesc note, să folosesc toată tehnica. Cum puteți să faceți voi mișto? A ajuns să fie miștocăreală, unde ți-e mandolina, chitara. Asta Băsescu mi-a pus ștampila cu Sică Mandolină. E o aiureală în sine, știu să cânt”, a replicat Ludovic Orban.

Politicianul a subliniat faptul că nu oricine poate să ”îmblânzească” un instrument muzical, astfel că oamenii ar trebui să fie mai reținuți atunci când ironizează pe cineva pentru o asfel de pasiune muzicală. Mai mult, Ludovic Orban își încurajează alegătorii să își dea copiii la astfel de cursuri de chitară, pian, sau orice instrument muzical.

ADVERTISEMENT

De unde a primit Ludovic Orban porecla Sică Mandolină?

”Cine e educat muzical e mai sensibil și mai inteligent. Se recomandă ca și un copil să știe să cânte la un instrument muzical. Inclusiv citirea partiturii, transmiterea, te dezvoltă emoțional, afectiv. E o formă de îmbunătățire a calității umane, de a fi un om mai bun”, a completat Ludovic Orban.

Horia Ivanovici a intervenit și l-a întrebat pe fostul lider PNL care ar fi cel mai emoționant moment pe care l-a întâlnit în ultima perioadă. Răspunsul lui Ludovic Orban a fost surprinzător. ”Am văzut mâna maicii domnului, o tufă superbă, o localitate în care am fost în Prahova. M-a impresionat o chestiune care m-a emoționat, sediul nostru din Cobadin, avem semnul electoral copac.

ADVERTISEMENT

Primarul a dispus toaletara, păstrearea doar a trunchiului a celor patru copaci din fața sediului, nu s-a atins de niciun copac de pe toată strada, singurii pe care i-a toaletat au fost cei patru copaci din fața sediului. Arată câtă ticăloșie, să te lupți cu copacii, ca să arăți puterea ta în fața noastră? Uite bă eu vă tai copacul vostru, chiar în fața sediului vostru.

La începutul lunii aprilie 2024, Ludovic Orban îl înțepa pe fostul președinte Traian Băsescu pentru porecla pusă, în mod eronat, în urmă cu mai mulți ani. ”Traian Băsescu mi-a spus, într-o emisiune, Sică Mandolină și, de atunci, toți follow-erii lui Băsescu mi-au spus la fel. Domnul Traian Băsescu are o problemă: pe mine mă cheamă Ludovic și, da, știu să cânt la un instrument muzical.

ADVERTISEMENT

Acel instrument muzical se numește chitară, nu mandolină. Sigur, pentru Traian Băsescu, la Cireșica, era foarte greu să facă diferența între chitară și mandolină, sau vioară, contrabas sau alt instrument muzical”, declara Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă a partidului Forța Dreptei.

Ludovic Orban, dezvăluiri intime despre cântatul la chitară. Ce spune despre porecla "Sică Mandolină"

ADVERTISEMENT