News

Ludovic Orban: „Eu mănânc pâine feliată, costă cam 6 lei”. Ce sfat îi dă lui Florin Cîțu

Președintele PNL a vorbit despre pâine, ce care preferă și ce preț are. În plus, acesta i-a dat și unele sfaturi lui Florin Cîțu
23.08.2021 | 21:38
Ludovic Orban Eu mananc paine feliata costa cam 6 lei Ce sfat ii da lui Florin Citu
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a fost prezent în platoul B1 TV. Șeful Camerei Deputaților a abordat mai multe subiecte, printre care și cel al pâinii.

Acesta a fost întrebat cât costă alimentul. Discuția a venit în contextul în care aceeași întrebare i-a fost adresată și lui Florin Cîțu, iar premierul nu a știut răspunsul, scuzându-se prin faptul că nu consumă pâine.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: „Eu mănânc pâine feliată, costă cam 6 lei”. Ce sfat îi dă lui Florin Cîțu

Lodovic Orban s-a amuzat când a fost întrebat cu privire la prețul pâinii: „Ha, ha. Variază prețul. Franzelă tradițională costă 1,5 lei și există o tendință de creștere a prețului”.

El a afirmat că mănâncă pâine: „Eu, în general, mănânc pâine feliată care costă cam 6 lei”.

ADVERTISEMENT

În plus, liderul Partidului Național Liberal a venit și cu un sfat pentru colegul său, Florin Cîțu, șef al Guvernului: „Cred că un premier – și aici sunt convins că dl. Cîțu a înțeles – trebuie să se informeze periodic, chiar săptămânal, asupra unor prețuri, nu doar la pâine, ci și la motorină sau benzină, la kilowatt la energie electrică, pentru că ele afectează puterea de cumpărare a oamenilor și trebuie să le urmărească cu atenție. Creșterea puterii de cumpărare și calitatea vieții trebuie să fie preocuparea permanentă a unui guvernant.”

Președintele Camerei deputaților a explicat și de ce nu se află în fruntea Guvernului. El a precizat că nu regretă că l-a propus pe Cîțu pentru această funcție.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, despre motivul pentru care nu este premier

Întrebat de ce nu conduce Executivul, Orban a implicat colegii de guvernare în discuție: „pentru că USR, la negocierile pe care le-am purtat, între mine şi Florin Cîţu l-a preferat pe Florin Cîţu”.

Cu privire la competența celui din urmă ca premier, liderul liberal a explicat că este prematur pentru o evaluare. El a precizat că nu regretă că l-a propus.

ADVERTISEMENT

„Este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită un coleg funcţia pe care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la şapte luni,” a spus Orban.

„Sigur că întotdeauna e loc de mai bine, sigur că din punct de vedere politic evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu. Dar nu regret. În general, numai atunci când într-adevăr e de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul,” a adăugat.

Mai mult, președintele Camerei Deputaților a explicat și că nu regretă decizia de a-l susține pe Cîțu la momentul în care acesta l-a schimbat din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT