News

Ludovic Orban îi liniștește pe românii care au planificate vacanțele în Bulgaria: „Cine pleacă în concediu, poate să plece liniștit”

26.06.2020 | 12:53
Ludovic Orban ii linisteste pe romanii care au planificate vacantele in Bulgaria Cine pleaca in concediu poate sa plece linistit
ADVERTISEMENT

Chiar dacă pericolul nu a trecut nici măcar acum, după mai bine de patru luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, românii sunt cu gândul la vacanță. Nu de alta, dar se anunță temperaturi ideale pentru plajă, iar oamenii nu își doresc să petreacă întreaga vară închiși între patru pereți.

Printre destinațiile preferate de turiștii noștri, Bulgaria rămâne și în 2020 la loc de cinste, iar vestea bună e că autoritățile se pregătesc să relaxeze măsurile de distanțare fizică impuse pentru stoparea răspândirii agentului patogen și îi așteaptă cu brațele turistice.

ADVERTISEMENT

În plus, cei care și-au programat deja vacanțele în statul vecin și nu vor nici în ruptul capului să renunțe la ele sau să le amâne pentru vara viitoare pot pleca liniștiți. Asta pentru că au primit undă verde din partea premierului Ludovic Orban, cu condiția să verifice atent site-ul Institutului Național de Sănătate Publică ( INSP), pentru a vedea dacă la întoarcere vor fi nevoiți să intre în carantină.

Ludovic Orban dă liber la vacanțe în Bulgaria: „Cine pleacă în concediu, să plece liniștit”

Într-un interviu acordat recent, acesta a dezvăluit că a primit în ultimele zile numeroase mesaje din partea cetățenilor care au concediile deja programate și nu știu dacă mai pot sau nu să plece. Totul depinde, însă, de durata sejurului, susține șeful Executivului.

ADVERTISEMENT

I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile.

Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie ne-a luat-o înainte. Sute de mii de turiști au umplut plajele din sudul țării

Dacă pentru noi sezonul estival încă nu și-a intrat pe deplin în drepturi, britanicii par să fi uitat definitiv de restricții. Asta deși recent s-a înregistrat unul dintre cele mai grave bilanțuri ale deceselor provocate de noul coronavirus la nivelul întregii lumi.

În Bournemouth, plajele au devenit, practic, neîncăpătoare și aproape nimeni nu purta mască de protecție. Îmbiați de termometrele care ardeau, pur și simplu, indicând 32 de grade Celsius, oamenii s-au distrat pe cinste și au consumat litri întregi de băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

De teamă că britanicii nerăbdători să își reia vechile obiceiuri vor provoca o nouă explozie a cazurilor de îmbolnăvire, autoritățile locale au luat o decizie radicală. În zonă a fost emisă stare de alertă, așa că nimeni nu mai are acces la plajă dacă nu respectă cu sfințenie măsurile de protecție.

În plus, ministrul britanic al sănătății a anunțat că va lua măsuri drastice dacă oamenii nu vor înțelege că trebuie să respecte în continuare toate regulile de distanțare socială. Asta pentru că pericolul încă nu a trecut și Marea Britanie riscă să „se întoarcă unde a fost”.

Vom închide plajele, dacă observăm creșterea numărului de cazuri. Soarele strălucește și, desigur, toată lumea vrea să se bucure de vremea frumoasă, dar trebuie să respectăm regulile ori riscăm să ne întoarcem unde am fost”, a declarat Matt Hancock.

ADVERTISEMENT