News

Ludovic Orban îi ridiculizează pe cei din USR-PLUS: „Putem compara 1.250 de primării câștigate cu 45?”

29.09.2020 | 21:43
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a demonstrat încă o dată că alianța dintre USR-PLUS și PNL este extrem de șubredă, cu toate că Nicușor Dan a câștigat la București fiind sprijinit de această alianță „a dreptei”.

Premierul României și-a ridiculizat partenerii de „alianță”, cei care au obținut un scor relativ mic în aceste alegeri locale din 27 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a reamintit tuturor că partidul pe care-l conduce se luptă doar cu PSD, deci îi exclude pe cei din USR-PLUS de la masa partidelor importante din România.

Ludovic Orban îi ridiculizează pe cei din USR-PLUS înainte de alegerile parlamentare

Orban a insistatde mai multe ori că cei din PSD sunt adversarul politic principal al PNL, fiind de părere că cei din USR sunt momentan prea mici pentru a conta cu adevărat în lupta politică la vârf.

ADVERTISEMENT

Drept dovadă, Orban a oferit mai multe cifre ale „reușitelor” USR la nivel național, cifre care sunt uneori chiar sub cele obținute e PMP, partid fondat de Traian Băsescu.

PNL a câștigat alegerile cu 34%, pe 2 a fost PSD cu 30%, pe 3 a fost USR cu 13%. Ăsta-i rezultatul, ca și câștiguri unii nu văd decât victoriile de la Timișoara și Brașov.

ADVERTISEMENT

PSD a plecat de la 1.700 primari, PNL are 1.250 de primari, PMP are 50 de primari și abia pe locul 4 e USR-Primar cu 45 de primari.

Noi ne comparăm cu PSD-ul, nu putem compara 1.250 de primari cu 45 de primari. E greu să bați un primar PSD în primul tur? Ei pleacă de la 30% din start”, a declarat Orban la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a fost susținut în tandem de PNL șI USR-PLUS, însă au existat orașe unde USR s-a luptat cu PNL pentru șefia județului sau a orașelor, cum e și cazul orașului Cluj-Napoca.

De altel, candidați precum Clotilde Armand e greu de crezut că poate fi asociată vreodată cu PNL, astfel că rămâne de văzut cât timp va mai dura alianța dintre aceste două partide, cu 2 luni înainte de alegerile parlamentare. Mai mult, ambele partide au transmis semnale deja că nu ar accepta să guverneze împreună. Cei din PNL au anunțat deja că parteneri pe viitor le vor fi UDMR sau PMP, excluzând USR din ecuație.

ADVERTISEMENT