News

Ludovic Orban îl contrazice pe Nelu Tătaru: „Există varianta să menținem declarația pe propria răspundere”

11.05.2020 | 21:47
Ludovic Orban il contrazice pe Nelu Tataru Exista varianta sa mentinem declaratia pe propria raspundere
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban îl contrazice pe Nelu Tătaru, după ce ministrul sănătății declarase dă nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere în localitate, după 15 mai.

Ludovic Orban ia în considerare păstrarea declarației pe propria răspundere

Premierul României a explicat că momentan există varianta menținerii declarației, astfel că acest lucru va fi anunțat în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

„Parlamentul va dezbate cu celeritate acest document adoptat azi în ședința de Guvern, astfel să intre în vigoare. Dacă vor exista 2 zile în care nu va exista o reglementare, oricum va exista o reglementare. așteptăm sesizarea Avocatului Poporului, în funcție de asta vom corecta actul normativ printr-o Ordonanță de Urgență ca să lăsăm anumite instrumente.

Nu vom putea da amenzi, dar reguli vor fi hotărâte. Sigur vom lua deciziile în cadrul comitetului național pentru situații de urgență, prima decizie fiind aceea de declarare a stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, majoritatea zdrobitoare a românilor înțeleg asta, aprecize comportamentul responsabil care au contribuit la rezultat pozitiv. Am reușit să limităm răspândirea.

Avem păreri pro și contra declarației. Decizia va fi luată în ședință. Există două variante, fie menținerea declarației fie să fie oprite în filtre și să declare scopul, ambele variante în analiză.

ADVERTISEMENT

E o variantă în care n-ar trebui introducerea în carantină instituționalizată a celor care vin ci doar acei cetățeni care nu au unde se izola, la cerere, să poată să apeleze la carantină”, a declarat Orban la Digi 24.

Nelu Tătaru a declarat că nu va mai fi nevoie de declarație pe propria răspundere

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, era sigur pe el luni, 11 mai, când îi asigura pe oameni că nu va mai fi nevoie de aceste declarații pe propria răspundere în interiorul localității.

ADVERTISEMENT

Documentele nu vor mai fi necesare în localitate!”, a afirmat Nelu Tătaru în urmă cu câteva ore. Nu este primul „incident” de acest gen în care premierul Ludovic Orban își contrazice miniștrii.

Marcel Vela le-a promis urmăritorilor de pe Facebook că vor putea să meargă unde vor după 15 mai, însă Orban a „lămurit” situația și a explicat că în afara localității ieșirea va fi posibilă doar în anumite excepții.

ADVERTISEMENT