News

Ludovic Orban îl ironizează pe Petre Daea: ”Fermieri, uitați de secetă și prezentați ciocălăul la control”

Ludovic Orban ironizează afirmația ministrului agriculturii, Petre Daea, referitoare la culturile de porumb. Fostul liberal are un mesaj amuzant pentru fermieri.
30.07.2022 | 22:22
Ludovic Orban il ironizeaza pe Petre Daea Fermieri uitati de seceta si prezentati ciocalaul la control
Ludovic Orban, ironii la adresa lui Petre Daea. Sursa foto: facebook, hepta, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, fostul lider PNL, a făcut o ironie pe seama ultimelor declarații ale ministrului agriculturii, Petre Daea. Într-o postare pe pagina sa de facebook, actualul lider al partidului ”Forța Dreptei” a avut un îndemn pentru fermierii români.

Cum îl ironizează Ludovic Orban pe Petre Daea

Ludovic Orban le-a transmis fermierilor să ”prezinte ciocălăul la control”, astfel încât Petre Daea ”să le numere boabele”. Politicianul a subliniat, tot în mod ironic, că ministrul agriculturii nu ar avea boabe de numărat, din cauza secetei.

ADVERTISEMENT

”Fermieri, uitați de secetă și prezentați ciocălăul la control, să vă numere Daea boabele! Evident, noaptea!… a minții! P.S. Nu am înțeles clar dacă era vorba de ciocălău sau de ciucălău.

Nu prea este unu și același lucru. Oricum, și într-un caz și în celălalt, nu sunt boabe de numărat oricât l-ar ține Daea în mână”, a scris Ludovic Orban pe facebook.

ADVERTISEMENT

Petre Daea: ”Temperatura e atât de ridicată când ai luat ciocălăul în mână, aproape te încălzești”

Concret, afirmațiile liderului Forța Dreptei vin după ce joi Petrea Daea a spus într-o emisiune la Antena 3 cum verifică agricultorii culturile de porumb. Felul în care acesta a descris procedura a stârnit amuzament în tot spațiul public.

”Un știulete când l-a luat un agronom în mână se uită la trei lucruri: În primul rând dacă e cald. Și acela era fierbinte (referindu-se la un știulete verificat de el, n.red.).

ADVERTISEMENT

În momentul în care desfaci pănușile și ai luat ciocălăul în mână e temperatura atât de ridicată, aproape de încălzești, a detaliat Petre Daea la Antena 3.

Nu sunt singurele afirmații hilare ale lui Petrea Daea. În trecut, s-a remarcat prin declarații care făceau trimitere la cormorani sau oi. La un moment dat, el a comparat tăierea porcilor bolnavi de pestă cu Holocaustul.

ADVERTISEMENT

Față de oi, Petre Daea chiar a adus elogii, spunând că aceste animale sunt precum ”o statuie vie”. Legat de cormorani, a afirmat  despre ei că s-au înmulțit atât de mult încât ”fac baie în piscine”, iar peștii au de suferit din cauza lor.

ADVERTISEMENT