News

Ludovic Orban îl liniștește pe Florin Cîțu: ”Cât eu sunt președinte al PNL, niciun parlamentar liberal nu va vota o moțiune PSD sau AUR”

Președintele PNL Ludovic Orban dă asigurări că, atâta timp cât o va conduce, formațiunea sa nu va vota o moțiune depusă de PSD sau AUR contra Guvernului condus de Florin Cîțu.
27.08.2021 | 09:01
Ludovic Orban il linisteste pe Florin Citu Cat eu sunt presedinte al PNL niciun parlamentar liberal nu va vota o motiune PSD sau AUR
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului la începutul sesiunii parlamentare.

Despre acest subiect a vorbit și liderul PNL, Ludovic Orban. Prezent joi într-o vizită la Botoşani, acesta a spus că atâta timp cât el este liderul liberalilor, niciun parlamentar al formaţiunii sale nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban liniștește guvernul condus de Florin Cîțu: ”Cât eu sunt președinte al PNL, niciun parlamentar liberal nu va vota o moţiune PSD sau AUR”

Orban a fost întrebat ce șanse dă acestei moțiuni de cenzură, care va fi depusă de PSD după Congresul PNL din 25 septembrie. Acesta dă șanse zero demersului PSD, atâta timp cât el conduce formațiunea liberală.

”Niciuna. Atât timp cât eu sunt preşedinte al PNL, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau de AUR şi am şi capacitatea de a menţine coeziunea în această coaliţie şi capacitatea de a respinge orice demers al opoziţiei împotriva guvernării”, a spus liderul liberalilor, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Totodată, în ciuda faptului că Florin Cîțu pare a avea o susținere largă în partid, Ludovic Orban s-a declarat încrezător că va câştiga din nou alegerile interne din PNL.

Acesta a reluat ideea conform căreia, dacă va pierde la congres, va renunța la funcția de președinte al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

”Cum adică să fie pripită decizia? Este atitudinea firească. Asta se va întâmpla. Dar nu voi pierde, voi câştiga.

Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că nu-l mai ascultă nimeni, nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferite de voturi.

ADVERTISEMENT

Dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, e foarte greu să te mai asculte alţii, parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României”, a mai spus Ludovic Orban.

PSD anunță o moțiune de cenzură și lansează critici dure la adresa premierului Florin Cîțu

În urmă cu o săptămână, PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Prin vocea lui Paul Stănescu, principalul partid de opoziție vine cu acuzații grave la adresa guvernanților și a premierului.

”Viziunea lui Cîțu: O Românie penală, dar liberală. Cu un condamnat în fruntea executivului și viitor președinte de partid, Iohannis și PNL-ul nu mai au dreptul să vorbească despre statul de drept.

Depunerea candidaturii premierului Cîțu la președinția PNL echivalează cu susținerea necondiționată a președintelui Klaus Iohannis pentru un penal.

Sub conducerea lui Klaus Iohannis, România a bifat astfel o premieră internațională ca un guvern democratic și un partid istoric să fie conduse de un politician care a făcut închisoare, iar politica oficială de stat să devină Doar Penali în funcții publice”, se arată în mesajul secretarului general al PSD.

ADVERTISEMENT