Ludovic Orban: „Imaginați-vă unde eram astăzi cu Dăncilă la conducerea României”

Cerasela Stafie   
în HotNews
25/11/2020, 22:44
Ludovic Orban: „Imaginați-vă unde eram astăzi cu Dăncilă la conducerea României”
Ludovic Orban: „Imaginați-vă unde eram astăzi cu Dăncilă la conducerea României” Sursa foto - facebook

Ludovic Orban ne îndeamnă să ne întrebăm ce s-ar fi ales de țara noastră dacă perioada aceasta ne-ar fi surprins sub conducerea Cabinetului Dăncilă. 

Premierul României a distribuit un mesaj pe Facebook, însoțit de un videoclip sugestiv. Elsusține să i s-a sugerat să nu preia guvernarea și să o lase pe Viorica Dăncilă să demonstreze că nu este capabilă că conducă Guvernul, iar PSD-ul să renunțe la puterea executivă în plină pandemie.

Deasemenea, prim-ministrul amintește de momentele controversate din viața politică românească create de fostul șef al Executivului și celebrul fost președinte al PSD-ului, Liviu Dragnea.

Ludovic Orban: „Imaginați-vă unde eram astăzi cu Dăncilă la conducerea României”

”Imaginați-vă unde eram astăzi dacă pandemia ne-ar fi surprins cu Guvernul Dăncilă la conducerea României. Mulți mi-au recomandat atunci să-i lăsăm pe pesedişti ”să-și rupă gâtul” și că ”se va alege praful de ei”, spune Orban, adăugând că acest lucru i-a fost spus de multe persoane, atât din partid, cât și din afara lui, cu un an în urmă.

”Nu am putut să fac asta. Dacă făceam asta, s-ar fi ales praful de PSD, dar s-ar fi ales praful și de România.„Când faci politică “ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”, aşa spunea Ionel Brătianu. Cum să pui aşa ceva ȋn balanţă cu un calcul politic pragmatic, chiar dacă acel calcul ne-ar fi asigurat câştigarea alegerilor?

În momentul în care am preluat guvernarea, sistemul de sănătate era aproape pus la pământ. Stocurile strategice, absolut necesare pentru a putea lupta împotriva unei epidemii, erau egale cu 0. Asta am găsit”, explică șeful Executivului.

Acesta meționează și problemele din justiție cu care țara noastră s-a luptat. Amintește că Florin Iordache, cel care a impus adoptarea legilor care au măcelărit justiția pe bandă rulantă, fără niciun fel de dezbatere, călcând în picioare orice fel de opoziție din societate sau din parte opoziței parlamentare”, a fost susținut la președinția Consiliului Legislativ.

„Știu că ați obosit să ȋi auziți pe cei aflaţi la guvernare vorbind despre ”greaua moştenire”, dar mai ştiu şi că cine nu ȋnvaţă din erorile trecutului riscă să le repete. Pe 6 decembrie, este vital să ţinem PSD departe de guvernarea ţării.”

Premierul afirmă și că, după plecarea PSD-ului de la conducere, Partidul Național Liberal a fost singurul care și-a asumat responsabilitatea guvernării, „alții au preferat să stea deoparte”.

Închide ×