News

Ludovic Orban, îndemn către români după cozile de la vama Kulata: ”Mai bine să își petreacă concediul în România”

03.07.2020 | 12:22
Ludovic Orban indemn catre romani dupa cozile de la vama Kulata Mai bine sa isi petreaca concediul in Romania
Ludovic Orban, îndemn către români după cozile de la vama Kulata: ”Mai bine să își petreacă concediul în România”. Sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban are un sfat către românii care așteaptă în aceste zile la cozi imense pentru a intra în diferite țări din Europa pentru a-și petrece vacanțele.

După ce a văzut coloanele kilometrice de mașini create de la vama Kulata, între Bulgaria și Grecia, șeful Executivului a venit cu un îndemn pentru populație.

ADVERTISEMENT

Orban le recomandă conaționalilor săi să profite de turismul intern și să își petreacă zilele libere pe tărâm românesc.

Ludovic Orban are un sfat către români după cozile de la vama Kulata: ”Mai bine să își petreacă concediul în România”

În condițiile în care sute de români au întâmpinat probleme la granița de intrare în Grecia, premierul Ludovic Orban a anunțat că a pornit demersurile diplomatice pentru ca cetățenii din țara noastră să nu mai piardă foarte mult timp cu formalitățile pe care trebuie să le îndeplinească la intrarea în această țară.

ADVERTISEMENT

”Deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă. Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării.

Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări”, a spus Orban la B1 Tv.

ADVERTISEMENT

Orban le recomandă românilor să-și petreacă vacanțele în țară

Românii care au preferat să meargă cu mașina în Grecia pentru a-și petrece concediul au întâmpinat deja prima problemă: ajunși la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată.

După ce a văzut imaginile cu sutele de români din vama elenă, premierul Orban a venit cu un sfat pentru aceștia.

ADVERTISEMENT

“Eu le spun românilor, decât să fie puși în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România.

Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj.

Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute”, a afirmat premierul la postul de știri.

ADVERTISEMENT