News

Ludovic Orban, înfrânt la alegerile pentru șefia PNL. „Din momentul de față între mine și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”

Ludovic Orban, înfrânt la alegerile pentru șefia PNL, conducerea partidului fiind preluată de Florin Cîțu
25.09.2021 | 18:34
Ludovic Orban, înfrânt la alegerile pentru șefia PNL. „Din momentul de față între mine și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”
Ludovic Orban a pierdut alegerile pentru funcția de președinte PNL/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a pierdut șefia Partidului Național Liberal după ce a fost învins de actualul premier. Florin Cîțu a plecat din poleposition în cursă fiind susținut puternic și de președintele României, Klaus Iohannis. Actualul premier nu l-a dezamăgit pe șeful statului și a reușit să-i convingă pe liberali să-l voteze.

Prins într-un conflict cu reprezentanții USR/Plus, Florin Cîțu trebuie acum să găsească o soluție în viitorul apropiat. În tot acest timp, Orban pare că a pierdut un tempo politic important.

Ludovic Orban, înfrânt la alegerile pentru șefia Partidului Național Liberal

Astfel, Ludovic Orban a risipit în mai puțin de doi ani de zile întreaga încredere pe care a avut-o atât din partea președintelui Iohannis, cât și a colegilor de partid.

ADVERTISEMENT

„Stimate colege, stimați colegi, încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres.

Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale.

ADVERTISEMENT

Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei.

Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru.

ADVERTISEMENT

Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a zis Orban

Vezi întreaga desfășurare de forțe a congresului AICI. De altfel, FANATIK te-a ținut la curent încă de la primele ore cu tot ceea ce s-a întâmplat la Romexpo acolo unde a avut loc adunarea liberalilor.

ADVERTISEMENT

O adunare câștigată în cele din urmă de Florin Cîțu, cel care devine din acest moment, noul președinte al Partidului Național Liberal.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri