News

Ludovic Orban, întrebat dacă Rareș Bogdan este șarpele crescut în partid: ”Nu eu l-am crescut, era deja”

24.03.2021 | 20:05
Ludovic Orban intrebat daca Rares Bogdan este sarpele crescut in partid Nu eu lam crescut era deja
ADVERTISEMENT

Duelul politic de la distanță dintre Ludovic Orban, președintele PNL, și Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele liberalilor, continuă. Întrebat dacă actualul europarlamentar este ”şarpele pe care l-a crescut în partid”, liderul PNL a răspuns: ”Nu l-am crescut eu, că era crescut”.

Prezent marți seară la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, Orban a vorbit deschis despre relația pe care o are cu Rareș Bogdan, cel care l-a atacat dur în ultimele luni cu declarații extrem de tăioase.

ADVERTISEMENT

Fostul prim-ministru a spus că nu vede normale aceste atacuri din direcția fostului om de televiziune, un om pe care l-a susținut în începuturile sale din politică.

A fost Rareș Bogdan șarpele crescut în partid? Răspunsul lui Ludovic Orban

La întrebarea ”Este Rares Bogdan ”sarpele” pe care l-ați crescut în partid?” care i-a fost adresată la postul de televiziune citat, Ludovic Orban a dat un răspuns extrem de interesant.

ADVERTISEMENT

”Nu l-am crescut eu că era deja crescut… I-am propus lui Rareș Bogdan să candideze, de pe prima poziție, pentru Parlamentul European, la alegerile pentru Parlamentul European.

La momentul respectiv, pe baza analizelor pe care le-am făcut, în afara mea, ca si posibil cap de lista la europarlamentare, era greu sa găsim în liderii interiorului partidului care sa aibă notorietate, suficientă încredere, intenție de vot, astfel încât să poată să dechidă lista.

ADVERTISEMENT

Și am făcut foarte multe cercetări sociologice, evaluări, pentru a identifica un cap de lista și Rareș Bogdan a corespuns, a fost foarte apropiat de aceea ce ne-am dorit”, a spus Orban despre actualul său rival din PNL.

Orban a mai declarat Orban că s-a simțit ”nedreptățit” şi ”foarte neplăcut surprins” de atacurile prim-vicepreședintelui PNL.

ADVERTISEMENT

”Faptul că are nişte opinii e dreptul lui. Faptul că exprimă public astfel de puncte de vedere critice nu este corect din punct de vedere democratic, statutar şi nu este normal să-ţi ataci un coleg de partid care s-a purtat frumos cu ţine şi te-a susţinut.

M-am simţit nedreptăţit aş spune, chiar am fost foarte neplăcut surprins, nu mă aşteptam, dar viaţa merge înainte. Sunt opusul unui lider autoritar, toată lumea mă întreabă de ce sunt aşa de diplomat, de iertător”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Reacția lui Rareș Bogdan

La o zi distanță după interviul lui Orban a venit și replica din partea lui Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL a spus, miercuri, la Digi24, că ”poate Ludovic Orban s-a referit la șarpe știind că medicina consideră șarpele un simbol la vindecării”.

”Sunt convins că îmi va explica personal Ludovic Orban. Nu cred că o polemică în spațiul public ajută în acest moment România. Cred că trebuie să ne referim la chestiuni concrete de guvernare.

Dar dacă s-a referit la șarpe, poate Ludovic Orban s-a referit la șarpe știind că medicina consideră șarpele un simbol la vindecării. Sau poate s-a referit la faptul că bunul Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să facă un șarpe de aramă, astfel încât oamenii care ajung să fiet mușcați de șerpi să se uite la șarpele de aramă și să fie vindecați”, a spus Bogdan.

ADVERTISEMENT