News

Ludovic Orban, ironii la adresa PNL pe tema bugetului: ”Liberalii s-au predat. Premierul nu cred că înțelege ceva”

Ludovic Orban, fost președinte al PNL, lansează ironii la adresa foștilor săi colegi, după bugetul prezentat de coaliție. Acesta este de părere că liberalii ”s-au predat”, iar premierul Ciucă nu ar înțelege mare lucru.
22.12.2021 | 15:35
Ludovic Orban ironii la adresa PNL pe tema bugetului Liberalii sau predat Premierul nu cred ca intelege ceva
ADVERTISEMENT

La o săptămână după ce și-a lansat noua formațiune, Forța Dreptei, Ludovic Orban a criticat modul în care cei de la PNL se comportă în acesta zile. Fostul premier spune că aceștia ”sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu înţelege ceva”.

În opinia lui Orban, investițiile despre care vorbește Florin Cîțu sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care ”s-au predat PSD”.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, critici la adresa foștilor colegi: ”Investițiile, doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD”

Ludovic Orban este de părere că declarațiile publice ale liderilor liberali pe tema interesului pentru procentul de 7% alocat pentru investiții sunt doar vorbe în vânt.

”Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD. Se declară nemulţumiţi de nivelul acestora, de sub 7% din PIB, în bugetul de stat pentru 2022, dar n-au întreprins nimic concret pentru a corecta lucrurile.

ADVERTISEMENT

Doar gargară şi figuraţie, crezând că este suficient pentru a se declara susţinători ai dezvoltării. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu cred că înţelege ceva”, a scris Orban, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Lider al PNL până pe 25 septembrie, Orban spune că Forţa Dreptei a depus deja mai multe amendamente care vin să ridice nivelul investiţiilor prevăzute pentru 2022 la peste 7% din PIB, de la 6,7%, prin alocări făcute în puncte esenţiale pentru dezvoltarea economică.

ADVERTISEMENT

”Îi invit să le voteze, pentru că sunt angajamentele pe care PNL le-a abandonat”, spune Orban.

Fostul premier afirmă că este vorba de 3 miliarde pentru IMM-urile româneşti, care în contextul pandemiei au nevoie sprijin pentru capital de investiţii, un program conform OUG 130/2020, care nu este finanţat.

ADVERTISEMENT

”Pentru aceste companii este în continuare necesară susţinerea, iar orice leu investit va genera creştere economică şi locuri de muncă în România. Pentru investiţii locale, promise comunităţilor locale, o suplimentare de 2 miliarde de lei la bugetul ministerului Dezvoltării care să permită finanţarea proiectelor pentru reţele de apă, canal şi gaze.

În prezent, alocarea nu va satisface nici pe departe nevoia localităţilor de a ajunge la un nivel minimal de civilizaţie. Investiţiile în irigaţii sunt capitale, nu mai pot aştepta sub niciun chip”, a adăugat Ludovic Orban.

Avertismentul lui Orban: ”Actualul buget, consecințe negative pentru fermieri”

Orban mai adaugă în postare că actuala formă a bugetului coaliției PNL-PSD-UDMR îi lasă pe fermieri de izbelişte în faţa secetei. În aceste condiții, partidul său cere o suplimentare cu 1,5 miliarde de lei pentru ca Ministerul Agriculturii, în vederea investițiilor.

”De altfel, Guvernul este dator să susţină acest tip de investiţii din fonduri naţionale, de vreme ce guvernul anterior a omis irigaţiile din negocierea pentru PNRR, în ciuda insistenţelor ministrului Agriculturii.

”Aşadar, dacă parlamentarilor PNL le pasă de investiţii şi se iau în serios atunci când susţin acest lucru, le sugerez să voteze în plen pentru adoptarea amendamentelor Forţei Dreptei”, mai scrie Orban în postare.

ADVERTISEMENT