News

Ludovic Orban ironizează o gafă a Ralucăi Turcan: ”Un președinte de partid e ‘full time’, nu ‘full option’ ”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a ironizat o gafă recentă a colegei Raluca Turcan, cea care spunea despre ea însăși că este o persoană ”full option”.
16.09.2021 | 08:37
Ludovic Orban ironizeaza o gafa a Ralucai Turcan Un presedinte de partid e full time nu full option
ADVERTISEMENT

Cu ceva mai mult de o săptămână până la Congresul PNL, contrele și ironiile dintre taberele Orban și Cîțu par a se reintensifica.

Miercuri, chiar liderul liberalilor, Ludovic Orban, a lansat un atac ironic la adresa unei susținătoare a premierului, Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților a râs de o gafă recentă a ministrului Muncii, în legătură cu disponibilitatea ei de a se implica în unele activități.

Ludovic Orban, ironic cu o declarație făcută de Raluca Turcan: ”Un președinte de partid e ‘full time’, nu ‘full option’ ”

La mijlocul acestei săptămâni, șeful PNL s-a aflat în Capitală, în Sectorul 1. Aici, Orban le-a vorbit colegilor despre felul în care trebuie să fie un președinte PNL.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a spus despre el că este un președinte ”full time”, nu ”full option”, făcând trimitere la o declarație recentă a colegei sale.

”Un președinte PNL trebuie să muncească 24 de ore din 24 dacă este necesar. N-are voie să aibă odihnă. El este… nu full option (n.r râde). Full time. Full time job.

ADVERTISEMENT

Adică trebuie să fie președinte oricând este necesar, la orice oră din zi sau din noapte, pentru că președintele partidului este cel care poartă cea mai mare răspundere pentru evoluția PNL”, a spus Orban, scrie Antena 3.

La finele lunii august, întrebată fiind dacă este pregătită să preia șefia Camerei Deputaţilor după congresul PNL, aşa cum se vehiculase în spațiul politic, Raluca Turcan a încurcat termenii.

ADVERTISEMENT

”Sunt implicată full-option la Ministerul Muncii şi nu am vândut niciodată blana ursului din pădure”, a răspuns ministrul Raluca Turcan, pe 26 august.

Ludovic Orban, ziua și ironia la adresa Ralucăi Turcan

Cu o zi înainte de ironia ”full option”, Ludovic Orban a avut o nouă replică tăioasă pentru colega Turcan.

Mărul discordiei a fost legea consumatorului vulnerabil. Ministrul Muncii i-a cerut lui Orban, care e președinte al Camerei Deputaților, să trimită de urgenţă la promulgare legea.

Liderul PNL a sfătuit-o pe colega sa din partid să mai studieze Constituția. ”Evident că trebuie să mai citească Constituţia şi procedurile regulamentare doamna ministru. Mi-a mai scris o scrisoare publică să grăbim dezbaterea legii și am să-i dau un singur răspuns: proiectul de lege privind protecţia consumatorului vulnerabil a fost un proiect de lege care a fost înaintat de Guvern.

În forma adoptată de Guvern, termenul de intrare în vigoare era prevăzut ca fiind 1 septembrie 2022. Noi, Parlamentul, suntem cei care am modificat termenul de intrare în vigoare pentru a răspunde creşterii preţului facturilor.

Noi, în Camera Deputaților, am și crescut valoarea sumei de referință, pentu ajutorul acordat atât celor care se încălzesc cu lemne, cât și celor care se încălzesc cu gaz.

Am adoptat o lege bună si va merge la promulgat conform procedurilor constituţionale. Cred că doamna Turcan trebuia să-i adreseze scrisoarea colegului meu, vicepreședintele Camerei, care are delegare din partea mea să exercite atribuțiile de președinte pentru ziua de astăzi (n.r. marți)”, a declarat Ludovic Orban, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT