News

Ludovic Orban l-a izolat pe Rareș Bogdan în PNL: „Și-a luat nasul la purtare”

15.06.2019 | 13:12
Ludovic Orban la izolat pe Rares Bogdan in PNL Sia luat nasul la purtare

Scandal destul de mare la vârful Partidului Național Liberal. Chiar dacă au câștigat alegerile europarlamentare cu Rareș Bogdan vârf de lance, liderul PNL, Ludovic Orban, a decis să îl izoleze pe fostul jurnalist din cauza disensiunilor care au avut loc între conducerea liberalilor și noua vedetă a partidului. Totul se pare că a pornit de la pretențiile pe care Rareș Bogdan le-a avut, în momentul în care i s-a propus să preia filiala București.

Ludovic Orban l-a izolat din partid pe Rareș Bogdan

Astfel, după demisia lui Cristian Bușoi de la PNL București, funcția i-a fost propusă lui Rareș Bogdan. Europarlamentarul a susținut însă că va prelua această poziție doar dacă i se vor îndeplini toate cerințele, printre care s-ar fi numărat și propriile sale numiri pentru funcțiile de vicepreședinți și secretar general.

„Condițiile mele sunt extrem de dure și nu știu dacă vor conveni: Opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci voi accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care sunt nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, spunea în urmă cu două săptămâni Rareș Bogdan.

Ludovic Orban, la cuțite cu Rareș Bogdan *foto: facebook PNL
Ludovic Orban, la cuțite cu Rareș Bogdan *foto: facebook PNL

Ludovic Orban crede că Rareș Bogdan „și-a luat nasul la purtare”

„Orban a văzut cum se mişcă Rareş Bogdan, faptul că a început să promită unele funcţii, deşi nu le poate da. Practic, Bogdan îşi face o bază de oameni, mai ales din zona celor cu un mesaj radical anti-PSD. Prin urmare, Rareş Bogdan va fi lăsat mai pe margine, pentru că şi-a luat nasul la purtare“, a spus un membru din conducerea PNL pentru „Adevărul”, cu privire la scandalul dintre fostul jurnalist și președintele liberalilor.

Totodată, Rareș Bogdan se pare că ar fi admis că există o anumită disensiune între el și liderii partidului, în momentul în care el nu a fost invitat la Palatul Cotroceni când s-a semnat pactul pentru Justiție, alături de președintele Iohannis: „Nu ştiu dacă mă place sau nu, cred că mă place, dar a considerat că trebuie să fie altcineva. Eu am fost bun în campanie. Asta e, nu contează. Mergem înainte“,  a declarant europarlamentarul, în urmă cu câteva zile, la România Tv.