News

Ludovic Orban le cere parlamentarilor să fie responsabili. ”PSD vrea să lase România fără buget”

02.09.2020 | 12:52
Ludovic Orban le cere parlamentarilor sa fie responsabili PSD vrea sa lase Romania fara buget
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a făcut miercuri un apel către parlamentari și le cere acestora să aprobe OUG pentru rectificarea bugetară. Premierul a atacat dur PSD-ul, considerând că orice cheltuială suplimentară ar putea să se întoarcă împotriva românilor.

Premierul, vizibil deranjat de șicanele încercate de PSD, le cere ”parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului”. Altfel, Orban consideră că pot apărea ”dezechilibre” și este pusă în pericol ”relansarea economică”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, liderul de la PNL va ataca la CCR orice încercare de modificare a ordonanței care prevede ca pensiile să fie majorate cu 14%.

Ludovic Orban critică dur PSD: Au vrut să lase România fără guvern

După fiasco-ul legat de moțiunea de cenzură propusă de PSD, prin care urma să fie dărâmat guvernul, Ludovic Orban a venit astăzi cu un atac dur la adresa partidului condus de Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„După ce au vrut să lase România fără guvern, azi PSD vrea să lase România fără buget. Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung”, a spus premierul Ludovic Orban.

„Și așa am făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse să creștem veniturile unor categorii importante, să creștem punctul de pensie, să găsim resurse pentru a susține creșterea alocațiilor pentru copii, pentru administrațiile locale pentru a putea face față în lupta cu pandemia”, a mai adăugat liderul PNL.

ADVERTISEMENT

Referitor la pensii, Ludovic Orban e hotărât să atace orice modificare a deciziei care prevede o creștere a acestora cu 14 procente. Premierul consideră că nu sunt bani pentru a se depăși acest prag.

„Proiectul a fost votat de mult. Nu a avut la bază nimic, niciun fel de analiză, de prognoză. A fost adoptat într-o perioadă în care nu era pandemie, nu era criză economică. Trăim într-o nouă realitate. PSD trebuie să înțeleagă că acest mod iresponsabil de a face politică nu mai poate continua, pentru că va face rău fiecărui român”, a afirmat Orban.

ADVERTISEMENT