News

Ludovic Orban le dă o veste bună artiștilor: „Ar putea fi reluate spectacolele în aer liber, cu un număr limitat de spectatori”. Când se redeschid terasele

20.05.2020 | 23:54
Ludovic Orban le da o veste buna artistilor Ar putea fi reluate spectacolele in aer liber cu un numar limitat de spectatori Cand se redeschid terasele
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a anunțat când s-ar putea redeschide terasele și când s-ar putea relua spectacolele în aer liber. Din păcate, nu este un răspuns clar, situația fiind dependentă de contextul epidemiologic.

Orban ar putea redeschide terasele și ar putea permite spectacolele în aer liber

Premierul Ludovic Orban ia în considerare ca terasele să se redeschidă începând cu 1 iunie, însă acest lucru se va întâmpla doar în anumite situații.

ADVERTISEMENT

S-ar putea relua activităţi unde există un risc limitat de răspândire a virusului. Vă dau două exemple. Terasele. Sunt în aer liber, dar cu nişte măsuri de protecţie care să fie gândite foarte bine. Ar putea fi reluate spectacolele în aer liber şi cu un număr limitat de spectatori”, a explicat Orban la Realitatea Plus.

Din păcate, așa cum experții au avertizat de nenumărate ori, totul va depinde de evoluția pandemiei. Guvernul Orban va face o evaluarela fiecare două săptămâni și va decide ce este mai bine pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT

Dacă lucrurile rămân sub control, dacă numărul de persoane infectate este menţinut la un nivel gândit, atunci se poate trece într-o etapă ulterioară de relaxare. Dacă nu, nu se poate trece într-o etapă de relaxare. E chiar posibil, dacă vom constata că în anumite domenii reluarea activităţii a dus cu precizie la creşterea numărului de persoane infectate, atunci există riscul chiar să revenim cu restricţii în numite domenii. 

Vom face o campanie de informare a cetăţenilor pentru a prezenta toate regulile şi măsurile pe care le vom adopta pentru fiecare tip de activitate pentru a preveni riscul de răspândire a virusului”, a completat Orban, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Măsurile de protecție care trebuie „gândite foarte bine” au fost deja dezvăluite de profesorul Alexandru Rafila într-o intervenție la Digi 24.

Microbiologul a trecut în revistă doar câteva dintre regulile pe care restaurantele și terasele ar trebui să le respecte pentru a putea primi clienți în vreme de pandemie. În primul rând, oamenii nu ar avea voie să stea la masă în grupuri mai mari de opt, iar mesele vor fi amplasate în restaurant la distanță de cel puțin câțiva metri.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest aspect, terasele și restaurantele nu vor putea lucra la o capacitate mai mare de 50%, iar angajații vor respecta niște reguli de igienă foarte stricte.

ADVERTISEMENT
Tags: