News

Ludovic Orban: Masca este obligatorie în școli în timpul orelor. Cine trebuie să respecte decizia

12.08.2020 | 16:28
Ludovic Orban Masca este obligatorie in scoli in timpul orelor Cine trebuie sa respecte decizia
ADVERTISEMENT

Purtarea măştii de protecție devine obligatorie în timpul orelor, spune Ludovic Orban. Premierul a anunțat că atât elevii, cât și profesorii, vor trebui să respecte acest regulament pe parcursul anului școlar.

Anunțul a fost făcut de Premierul Ludovic Orban, miercuri, în Parlament. El a mai menționat că în şcoli va fi necesar portul măştii şi pentru personalul auxiliar, nu doar pentru pentru elevi și profesori.

ADVERTISEMENT

În plus, acolo unde este nevoie, vor fi montate despărţitoare de plexiglas în clase.

Masca obligatorie în școli. Ce spune premierul ?

“În şcoli este clar că va fi necesar portul măştii pentru elevi, cât şi pentru profesori sau personalul auxiliar. Acolo unde e nevoie, să fie despărţitoare de plexiglas în clase, pentru respectara distanţării. Şcolile trebuie pregătite cu dezinfectanţi la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice”, a declarat Ludovic Orban.

Anul școlar este programat să înceapă pe 14 septembrie. Deși mai este doar o lună pană la deschiderea școlilor, Ludovic Orban a mai precizat că aproximativ 20% din şcoli nu sunt conectate la internet.

ADVERTISEMENT

“Legat de învăţământul online, am analizat situaţia, aproximativ 20% din şcoli nu sunt conectate la internet şi împreună cu ANCOM, operatorii de telefonie mobilă şi reprezentanţii autorităţilor locale vom găsi soluţii pentru a realiza conectarea tuturor şcolilor la internet. De asemenea, MEN a purtat discuţii cu furnizori de soluţii şi va exista posibilitatea de acces gratuit la platformele de educaţie. Google şi Microsoft au pus la dispoziţie ajutor”, a declarat premierul.

Vă reamitim că săptămâna aceasta, Senatul a adoptat o propunere legislativă ce prevede ca uniforma să devină obligatorie în școli. Legea a fost votată cu 87 de voturi pentru, 41 contra și nicio abținere. Elevii din învăţământul general obligatoriu de stat ar urma să primească câte 350 de lei pe an pentru uniformă. Ținut urmează să fie stabilită de fiecare școală în parte. În plus vor fi achiziționate 250.000 de tablete.

ADVERTISEMENT