News

Ludovic Orban, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei: ”Resping orice formă de răspândire de știri false în numele libertății de exprimare”

03.05.2020 | 11:56
Ludovic Orban mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei Resping orice forma de raspandire de stiri false in numele libertatii de exprimare
Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei în care a dezvăluit că a cochetat cu această profesie la începutul carierei. Sursă foto: INQUAM PHOTOS Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei în care a dezvăluit că a cochetat cu această profesie la începutul carierei.

Ludovic Orban, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei

”Trecem, de mai multe săptămâni, România şi alte ţări din întreaga lume, printr-o perioadă marcată de emoţiile şi îngrijorările legate de pandemia de coronavirus şi efectele ei, dar şi de volumul de informaţii şi opinii expuse pe această temă”, și început Ludovic Orban mesajul cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul consideră că presa, vectorul principal al acestor informaţii către cetăţeni, este şi ea angrenată în acţiunea globală împotriva unui virus care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni şi care ne-a schimbat viaţa radical.

”Apreciez şi înţeleg activitatea de jurnalist, eu însumi cochetând cu această profesie la început de carieră. Sunt un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale”, a spus Orban în comunicatul postat pe site-ul Guvernului.

ADVERTISEMENT

”Dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa vă asigur că va rămâne”

Șeful Executivului consideră însă la fel de important dreptul cetăţenilor de a fi corect informaţi şi a respins orice formă de răspândire de ştiri false în numele libertăţii de exprimare.

De Ziua Mondială a Libertății Presei, el a evocat situații din diferite părți ale lumii în care presa continuă să fie cenzurată, jurnaliștii hărțuiți, arestați sau chiar uciși și își dorește ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciunde.

ADVERTISEMENT

”Dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa vă asigur că va rămâne! Cu respect pentru munca lor, le doresc tuturor oamenilor de presă succes și încredere în puterea adevărului”, se încheie mesajul lui Orban.

Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993. În fiecare an, la 3 mai, sunt marcate principiile fundamentale ale libertăţii presei şi este adus un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a ucis 55 de jurnaliști pe întreg Mapamondul în ultimele luni. Aceste date au fost furnizate de un ONG din Elveția care analizează situația presei în contextul COVID-19.

ADVERTISEMENT