News

Ludovic Orban, mesaj ferm despre data alegerilor parlamentare! „Atunci trebuie să fie”

23.07.2020 | 16:42
Ludovic Orban mesaj ferm despre data alegerilor parlamentare Atunci trebuie sa fie
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a transmis un mesaj ferm despre data alegerilor parlamentare! Premierul a explicat că nu acceptă nicio altă pentru că scrutinul trebuie să se desfășoare pe 6 decembrie.

E nevoie de această dată  pentru a se încadra cu prevederile constituţionale şi cu necesităţile legate de finalizarea mandatului actualului Parlament.

ADVERTISEMENT

A fost și un răspuns la adresa propunerii legislative ca Parlamentul să fixeze data alegerilor parlamentare, nu Guvernul pe care îl conduce chiar el.

Când vrea Ludovic Orban alegerile parlamentare!

“În urma deciziei Curţii Constituţionale, care este destul de ciudată, reiese cumva că pot şi Parlamentul şi Guvernul să stabilească data alegerilor. Dar că cel care decide cine stabileşte data alegerilor este Parlamentul.

ADVERTISEMENT

Dacă aşa a decis Curtea Constituţională că Parlamentul este cel care hotărâşte dacă Parlamentul sau Guvernul decide data alegerilor, mai mult ca sigur că Parlamentul va vrea să decidă ei data alegerilor şi pentru alegerile parlamentare.

Le spun doar atât, alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituţionale, pe 6 decembrie.

ADVERTISEMENT

Este data care se încadrează din toate punctele de vedere cu prevederile constituţionale şi cu necesităţile legate de finalizarea mandatului actualului Parlament”, a afirmat Ludovic Orban.

Conform celor de la hotnews.ro, PSD, ALDE şi UDMR și-ar fi dorit ca data alegerilor parlamentare să fie stabilită de Parlament, şi nu de Guvern cum prevede legislaţia actuală.

ADVERTISEMENT

Culmea, a fost depus chiar și un =proiect de lege în acest sens sub semnătura lui Marcel Ciolacu (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Cseke Attila (UDMR).

Cei trei au solicitat adoptarea în procedură de urgenţă. În expunerea de motive, iniţiatorii au explicată că, potrivit legii, data alegerilor poate fi stabilită între 6 decembrie 2020 şi 15 martie 2021, lăsând Guvernului „o marjă largă de apreciere”.

 

 

ADVERTISEMENT