News

Ludovic Orban, mesaj ferm pentru Executiv! „Somăm Guvernul să nu calce iarăşi în picioare voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai”

11.06.2019 | 15:59
Ludovic Orban mesaj ferm pentru Executiv Somam Guvernul sa nu calce iarasi in picioare vointa exprimata de cetateni la referendumul din 26 mai

Președintele liberalilor, Ludovic Orban a avut un mesaj ferm pentru Executiv! Acesta le-a reamintit celor din alianța PSD/ ALDE că  Guvernul nu are dreptul constituţional pentru a reglementa problemele din Codul Administrativ prin ordonanţă de urgenţă, ci acesta trebuie supus dezbaterii parlamentare. “Somăm Guvernul să nu calce iarăşi în picioare voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai, să nu calce din nou în picioare Constituţia României. Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul de Cod Administrativ”, a spus Orban.

Ludovic Orban, mesaj ferm pentru Executiv!

“Astăzi am luat în dezbatere tentativă neconstituţioală a Guvernului de a reglementa prin Ordonanţă de Urgenţă Codul Administrativ. Somăm Guvernul să nu calce iarăşi în picioare voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai, să nu calce din nou în picioare Constituţia României. Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul de Cod Administrativ. Readucem aminte că nu există niciun fel de temei pentru a justifica urgenţa”, a declarat Ludovic Orban.

Șeful PNL spune că adoptarea Codului Administrativ a fost urmată de atacarea la Curtea Constituţională şi că acesta a devenit neconstituţional. “Considerăm că în aceste condiţii, atât timp cât cetăţeanii românii au spus la referendum că vor ca şi alte entităţi să poată să declanşeze controlul de constituţionalitate pe ordonanţele de urgenţă emise de Guvern.

Ludovic Orban, mesaj ferm pentru Executiv! Orban
Ludovic Orban amenință Guvernul Dăncilă. Sursa foto – facebook

Orban atacă Guvernul Dăncilă

Guvernul nu are dreptul constituţional pentru a reglementa problemele din Codul Administrativ prin ordonanţă de urgenţă şi că nu există decât o singură cale democratică, constituţională pentru adoptarea Codului Administrativ, şi anume dezbaterea parlamentară, o dezbatere parlamentară serioasă la care să participe toate forţele din societate care sunt interesate şi afectate de modul în care funcţionează administraţia publică din România.

Perseverenţa Guvernului în a călca în picioare voinţa exprimată de cetăţeni atât la alegerile pentru Parlamentul European, cât şi la votul de la referendum arată că actuala coaliţie de guvernare nu a înţeles nimic din ceea ce îşi doresc cetăţenii, nu are pic de respect faţă de voinţa cetăţenilor români şi acţionează împotriva principiilor fundamentale ale democraţiei”, a mai spus Orban.