News

Ludovic Orban, mesaj ferm pentru români! „Evoluția cazurilor ne face să fim foarte precauți”

29.06.2020 | 15:57
Ludovic Orban mesaj ferm pentru romani Evolutia cazurilor ne face sa fim foarte precauti
ADVERTISEMENT

Șeful Executivului, Ludovic Orban a transmis un mesaj ferm pentru români! Acesta a explicat că posibila deschidere a restaurantelor, ar putea fi amânată din cauza evoluției pandemiei de coronavirus.

„Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare.

ADVERTISEMENT

Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul.

Mesaj ferm pentru români transmis de Ludovic Orban!

Digi 24 scrie că mai mulți specialiștii reuniți în ședința grupului tehnic pentru COVID, au decis să nu introducă noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. O ședință CNSU, condusă de premierul Ludovic Orban este programată în această seară.

ADVERTISEMENT

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…)

Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (…) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuți de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile”, a declarat Orban.

ADVERTISEMENT

Pe Ludovic Orban l-a dezamăgit ceea ce se întâmplă la mare sau în terasele din țară care au fost redeschise. „S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și există un risc crescut de transmitere.

Și pe pajă s-a intrat într-o devălmășie și nu s-au mai respectate regulile. Și pe terase, poate trebuie regândite regulile. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut imagini. Practic nu s-a mai respectat nicio regulă”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT

„Am avut în vedere să extinde regulile pentru participanți, dar vedem dacă mai e posibil lucru astă. În măsura în care oamenii respectă regulile”, a mai spus Orban.

 

 

 

ADVERTISEMENT