News

Ludovic Orban, mesaj pentru protestatarii anti-restricții: ”Ce vor? Să moară mai mulți oameni?”

30.03.2021 | 17:34
Ludovic Orban mesaj pentru protestatarii antirestrictii Ce vor Sa moara mai multi oameni
ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, fost responsabil de prima perioadă a pandemiei din postura de premier, are un mesaj pentru protestatarii anti-restricții din România.

Vorbind despre mișcările de stradă din ultimele două zile, liderul PNL spune că nu înțelege solicitările nemulțumiților. Acesta susține că restricțiile sunt necesare și că nu au fost luate doar de ”dragul măsurilor”.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban mai adaugă faptul că protestele reprezintă un pericol de infectare mai ales pentru cei care ies în stradă și nu se protejează.

Ludovic Orban nu-i înțelege pe protestatari: ”Ce vor? Să moară și mai mulți oameni?”

Liderul Partidului Național Liberal se adaugă pe lista extinsă a oamenilor politici din Coaliție care critică protestele anti-restricții din ultimele zile, desfășurate în orașe mari din țară.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație făcută marți în fața presei, Ludovic Orban a afirmat, referitor la mișcările de stradă, că nu înțelege solicitările celor care au ieșit în stradă. Liberalul susține că restricțiile sunt necesare într-o perioadă grea a pandemiei.

”Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare. Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri.

ADVERTISEMENT

Ele sunt necesare. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar aceste acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la violență”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Orban le transmite celor nemulțumiți că aceste măsuri nu sunt aplicate doar în România, ci în majoritatea țărilor din lume.

ADVERTISEMENT

”Se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit determinată de această pandemie care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor.

Nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste soluții sunt folosite în toate țările din lume. Noi am urmărit permanent să existe un echilibru”, a mai declarat acesta.

România, dominată de proteste în ultimele două zile

Duminică și luni, Capitala și mai multe orașe din țară au fost scena unor proteste importante ale celor nemulțumiți de măsurile luate săptămâna trecută de autorități.

Joi, CNSU a decis un nou set de restricții la nivel național, după ce valul 3 al pandemiei s-a accentuat. Astfel, în funcție de incidența cazurilor de Covid-19, ieșirea din casă va fi interzisă după ora 20, iar magazinele vor fi închise la ora 18. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT