News

Ludovic Orban, nervos după ce a văzut imaginile de la aeroportul din Cluj-Napoca: “Poate închideţi aeroportul! Este inadmisibil!”

09.04.2020 | 18:40
Ludovic Orban nervos dupa ce a vazut imaginile de la aeroportul din ClujNapoca Poate inchideti aeroportul Este inadmisibil
Cum au ajuns unii muncitori români sclavi pe plantaţiile de sparanghel din Germania! Explicaţiile unui recrutor: "Au fost disperaţi şi au acceptat orice!" Exclusiv. Sursa FOTO: INQUAM Photos / Raul Ştef
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a criticat modul în care a fost gestionată situaţia din Cluj-Napoca, acolo unde aproximativ 2000 de muncitori sezonieri români din toată ţara au fost aduşi pe aeroport, pentru a fi transportaţi în Germania. 

Ludovic Orban, nervos după ce a văzut imaginile de la aeroportul din Cluj-Napoca: “Poate închideţi aeroportul”

În şedinţa de Guvern, Orban a cerut demiterea managerului aeroportului, pe care îl consideră vinovat de situaţia creată. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, l-a contrazis pe premier şi a spus că nu este el de vină pentru situaţia creată.

ADVERTISEMENT

”Poate închideți aeroportul Cluj, după ce am văzut azi. Este inadmisibil. Au fost două tentative de schimbare a acestui manager. Trebuie demarată o anchetă. E inadmisibil ce s-a petrecut acolo, să folosim toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe managerul aeroportului.

Nu a luat măsuri pentru distanțarea socială, pentru asigurarea. I-am cerut prefectului să ia măsuri pentru a-l trage la răspundere. Dacă mai sunt astfel de curse, ele să fie notificate din timp.”, a spus Orban.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, s-a ajuns în situația în care instituțiile statului nu s-au implicat”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor a declarat că firmele din Germania au notificat Eurocontrol şi au primit undă verde pentru culoarele de zbor:

”Sunt de acord. Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Cluj. Din păcate, s-a ajuns în situația în care instituțiile statului nu s-au implicat. Este un lanț de nereguli. Este inadmisibil cum firmele de recrutare au adus 1.500 de oameni și i-au lăsat în parcarea aeroportului, dar care nu ține de aeroport.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai repetăm, am transmis modificarea articolului 10 în următoarea Ordonanță Militară pentru ca autoritățile statului român să aibă control. Cei din Germania s-au adresat Eurocontrol, de acolo la ROMATSA și s-a dat liber la zbor. Aceste imagini nu le voim mai vedea.”, a spus Lucian Bode.

“Trebuie făcută o anchetă fără milă și penalizați cei care sunt vinovați de dezastru”

Ludovic Orban a dat vina, însă, pe managerul aeroportului care ar fi trebuit să informeze autorităţile:

ADVERTISEMENT

”Trebuie făcută o anchetă fără milă și penalizați cei care sunt vinovați de dezastru. Managerul era obligat să informeze autoritățile, Comitetul Județean de Urgență, Prefectura. Puteau trimite jandarmii acolo, puteau să împiedice aglomerația.”, a adăugat Orban.

ADVERTISEMENT