News

Ludovic Orban, noi comentarii despre „războiul” declarat IT-iștilor: „Nu este normal”

02.06.2019 | 16:41
Ludovic Orban noi comentarii despre razboiul declarat ITistilor Nu este normal
ADVERTISEMENT

Președintele PNL Ludovic Orban nu regretă nimic din ceea ce a spus când s-a referit la impozitarea IT-iștilor. Într-o nouă reacție oferită după ce ideea sa a fost privită cu mult scepticism, Orban susține că a vorbit despre principiul echității și că nu dorește să creeze privilegii pentru anumite categorii profesionale, în ciuda faptului că este un susținător al acest domeniu.

Ludovic Orban nu regretă declarațiile privind impozitarea IT-iștilor

Ludovic Orban a susținut că nu vrea ca cei care lucrează în domeniul IT să mai fie scutiți de la impozit pentru că se încalcă principiul inechității: „Este o declaraţie în care am vorbit despre principiul echităţii fiscale, iar în acel context am făcut acea declaraţie. Sunt adept al echităţii fiscale şi consider că prin orice alt principiu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale şi am exemplificat cu IT-iştii.”

ADVERTISEMENT

„Nu am nimic cu IT-iştii, dimpotrivă, îmi doresc dezvoltarea acestui sector, dar nu este normal ca ei să fie scutiţi de impozit, iar alte categorii nu. Pe principiul acesta hai să îi scutim şi pe profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-işti”, a declarat Ludovic Orban, duminică, pentru HotNews.ro.

Ludovic Orban nu își retrage ideea privind impozitarea celor din IT

Președintele liberalilor susține că măsura, care a fost luată în timpul guvernării lui Adrian Năstase, a fost luată pentru a împiedica exodul IT-iștilor. Acesta susține însă că sunt o mulțime de alte categorii profesionale care decid să plece din țară și că dorește ca toți să fie tratați egal: „Eu ce am spus nu retrag. Repet, este vorba despre principiul echităţii fiscale şi despre faptul că nu trebuie să existe categorii de oameni care beneficieze de avantaje, spre deosebire de ceilalţi”, a adăugat liderul PNL.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a vorbit sâmbătă, la o întâlnire PNL de la Mediaș, despre facilitățile fiscale ale celor care lucrează în domeniul IT: „Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer.”

Declarația președintelui PNL a fost privită cu scepticism de mulți specialiști, care consideră această măsură drept una populistă și contrară principiilor liberale.

ADVERTISEMENT