News

Ludovic Orban nu dorește noi restricții după explozia cazurilor. Ce spune premierul de posibila amânare a alegerilor

18.07.2020 | 12:24
Ludovic Orban nu doreste noi restrictii dupa explozia cazurilor Ce spune premierul de posibila amanare a alegerilor
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban anunță că nu dorește impunerea de noi restricții după explozia cazurilor de COVID-19 în România.

Deși țara noastră se află în cea mai neagră perioadă din această pandemie de coronavirus, autoritățile nu mai iau în calcul restricții.

ADVERTISEMENT

Premierul spune că economia României nu mai poate suporta noi frâne, iar măsurile de izolare nu-și mai au locul în peisaj, cel puțin momentan.

Ludovic Orban nu mai vrea restricții după explozia cazurilor

Premierul Orban s-a aflat, sâmbătă, într-o vizită de lucru la Călărași, acolo unde, la invitația primarului Drăgulin, a inspectat două stații de pompare a apei.

ADVERTISEMENT

După eveniment, șeful guvernului a vorbit despre două teme importante din aceste zile: evoluția pandemiei și viitoarele alegeri locale. Despre situația epidemiologică, Orban a spus că nu se vor mai impune restricții și a făcut un apel la respectarea regulilor.

”Nu ne dorim să mai impunem nicio restricție, nicio măsură care să aibă vreun efect negativ asupra economiei. Economia repornește, oamenii au nevoie de locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

Nu ne dorim nicio măsură care să mai stopeze demersul economic. Acest lucru depinde de respectarea regulilor din partea cetățenilor.”, a spus Orban, sâmbătă.

Poziția premierului privind posibila amânare a alegerilor

În ceea ce privește alegerile locale, programate pe 27 septembrie, Ludovic Orban a declarat că acestea ar putea fi amânate pentru a doua oară. Totul depinde de situația epidemiologică, a precizat premierul, sâmbătă, punctând că ”decizia referitoare la alegeri aparține numai Guvernului și PNL”.

ADVERTISEMENT

”În măsura în care se constată că nu există riscuri suplimentare din punct de vedere epidemiologic, se pot derula alegerile. Decizia referitoare la alegeri aparține numai Guvernului și PNL.

Data alegerilor este stabilită prin vot, aproape unanim, în urma unor consultări făcute cu toți liderii politici. Să nu uităm că am mai amânat o dată alegerile. E vorba și de legitimitate, și de democrație.

Nu ne dorim să ajungem în situația în care să discutăm despre amânarea alegerilor, dar dacă va fi necesar suntem pregătiți pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populației.”, a mai spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT