News

Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan privind vârsta de pensionare. ”Evident că s-a discutat”

Ludovic Orban și Raluca Turcan, discuții despre vârsta de pensionare.
26.05.2021 | 19:16
Ludovic Orban și Raluca Turcan, discuții despre vârsta de pensionare.
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a transmis miercuri că s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare și stagiul de cotizare. Fostul premier susține că momentan nu s-a luat o decizie.

Precizările liderului PNL vin în contextul în care pe lista de angajamente trimise la Bruxelles pentru PNRR figurează aceste două aspecte.

ADVERTISEMENT

„De discutat , evident s-a discutat, nu e un subiect nou pe piață, nu s-a luat o decizie”, a declarat Ludovic Orban.

Ce spune Ludovic Orban despre pensiile românilor

„Sigur că avem discuții legate și de stagiul de cotizare și de vârsta de pensionare, dar urmează să se ia decizii”, a spus Orban, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

El nu a dat un răspuns la întrebarea dacă ne putem aștepta la creșterea vârstei de pensionare până în 2024, insistând că nu s-a luat o decizie.

Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan

Declarațiile Ludovic Orban nu sunt la unison cu cele făcute în urmă cu o zi de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT

„Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”, spunea ministrul muncii, marți, 25 mai.

Ministrul Muncii numit drept „minciuni gogonate” informatiile privind creșterea stagiului de cotizare, desființarea pensiei anticipate sau creșterea vârstei de pensionare.

ADVERTISEMENT

Ministerul Muncii lucrează la reformarea sistemului public de pensii şi al salarizării

„Ambele sisteme sunt grevate de inechităţi. Procese câştigate de oameni împotriva statului pentru care plătim zeci de milioane de lei pe an”, a mai precizat Turcan.

Angajamentele luate de Guvern la Comisia Europeană prevăd faptul că pensiile nu vor crește dintr-o dată. Vârsta de pensionare și stagiul de cotizare se vor schimba, iar cheltuielile cu salariile vor fi înghetate la nivelul anului 2019. Un alt amănunt important este faptul că pensiile speciale vor fi modificate în măsura în care Constituția o permite.

Recent, premierul Florin Cîțu a precizat că reforma pensiilor este obligatorie, dacă nu vrem ca în 15 ani sistemul să nu mai fie sustenabil.

ADVERTISEMENT