ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan privind vârsta de pensionare. ”Evident că s-a discutat”

Ludovic Orban și Raluca Turcan, discuții despre vârsta de pensionare.
Autor: Robert Cristea | 26.05.2021 | 19:16
Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan privind vârsta de pensionare. ”Evident că s-a discutat”
Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan privind vârsta de pensionare. ”Evident că s-a discutat”. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban a transmis miercuri că s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare și stagiul de cotizare. Fostul premier susține că momentan nu s-a luat o decizie.

ADVERTISEMENT

Precizările liderului PNL vin în contextul în care pe lista de angajamente trimise la Bruxelles pentru PNRR figurează aceste două aspecte.

„De discutat , evident s-a discutat, nu e un subiect nou pe piață, nu s-a luat o decizie”, a declarat Ludovic Orban.

Ce spune Ludovic Orban despre pensiile românilor

„Sigur că avem discuții legate și de stagiul de cotizare și de vârsta de pensionare, dar urmează să se ia decizii”, a spus Orban, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

El nu a dat un răspuns la întrebarea dacă ne putem aștepta la creșterea vârstei de pensionare până în 2024, insistând că nu s-a luat o decizie.

Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan

Declarațiile Ludovic Orban nu sunt la unison cu cele făcute în urmă cu o zi de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”, spunea ministrul muncii, marți, 25 mai.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii numit drept „minciuni gogonate” informatiile privind creșterea stagiului de cotizare, desființarea pensiei anticipate sau creșterea vârstei de pensionare.

Ministerul Muncii lucrează la reformarea sistemului public de pensii şi al salarizării

„Ambele sisteme sunt grevate de inechităţi. Procese câştigate de oameni împotriva statului pentru care plătim zeci de milioane de lei pe an”, a mai precizat Turcan.

ADVERTISEMENT

Angajamentele luate de Guvern la Comisia Europeană prevăd faptul că pensiile nu vor crește dintr-o dată. Vârsta de pensionare și stagiul de cotizare se vor schimba, iar cheltuielile cu salariile vor fi înghetate la nivelul anului 2019. Un alt amănunt important este faptul că pensiile speciale vor fi modificate în măsura în care Constituția o permite.

Recent, premierul Florin Cîțu a precizat că reforma pensiilor este obligatorie, dacă nu vrem ca în 15 ani sistemul să nu mai fie sustenabil.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!