ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban, omagiu pentru Corneliu Coposu: „Roadele curajului său politic sunt prezente în toate aspectele luminoase ale României”

Autor: Ana Mirea | 11.11.2020 | 22:10
Ludovic Orban, omagiu pentru Corneliu Coposu: „Roadele curajului său politic sunt prezente în toate aspectele luminoase ale României”
Ludovic Orban aduce un omagiu lui Corneliu Coposu. Sursa foto - REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Premierul Ludovic Orban a adus, miercuri, un omagiu în memoria lui Corneliu Coposu – decedat în urmă cu 25 de ani, pe 11 noiembrie 1995.

ADVERTISEMENT

Acesta a transmis în context un mesaj în care subliniază că “roadele” curajului politic al fostului lider al PNŢCD sunt prezente în toate “aspectele luminoase ale României de astăzi: pluralismul parlamentar, libertatea votului, participarea ţării noastre la construcţia euro-atlantică”.

Şeful Executivului a depus o coroană de flori la bustul statuar al lui Corneliu Coposu amplasat în parcul de lângă altarul Bisericii Kretzulescu din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a adus un omagiu lui Corneliu Coposu

„Aduc un omagiu memoriei seniorului Corneliu Coposu, părinte-fondator al democraţiei româneşti postcomuniste. Roadele curajului său politic sunt prezente în toate aspectele luminoase ale României de astăzi: pluralismul parlamentar, libertatea votului, participarea ţării noastre la construcţia euro-atlantică, idealuri al căror mare apărător a fost, obiective pe care le-a pus la baza noului nostru destin.

Faptul că acest popor l-a avut pe Corneliu Coposu într-un moment de cumpănă şi de mare schimbare istorică, a fost unul dintre miracolele prin care naţiunea noastră a fost binecuvântată”, afirmă Ludovic Orban într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

ADVERTISEMENT

Premierul adaugă că, pentru el, „Seniorul” a fost una dintre cele mai importante întâlniri de care a avut parte în viaţă, conform știripesurse.ro.

„Ca tânăr om politic, la începutul anilor 1990, privindu-l pe Corneliu Coposu am învăţat mai multe decât din orice carte de istorie sau de ştiinţă a politicii.

ADVERTISEMENT

Generozitatea, tenacitatea, loialitatea faţă de principii şi faţă de oameni, patriotismul său erau exemplare şi lăsau amprenta asupra oricui avea privilegiul de a-l întâlni. Astăzi îşi ocupă locul în Panteonul naţional şi este responsabilitatea noastră să ne asiguram că acest loc binemeritat nu-i va fi răpit”, mai afirmă Orban.

Corneliu Coposu a fost cel mai important lider al opoziţiei anti-comuniste în România post-decembristă. Fost consilier al lui Iuliu Maniu în perioada interbelică, Corneliu Coposu a reînfiinţat după revoluţie Partidul Naţional Țărănesc şi a pus bazele Convenţiei Democratice, o alianţă de partide menită să contracareze forţa social-democraţilor lui Ion Iliescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!