News

Ludovic Orban: ”Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”

17.04.2021 | 19:02
Ludovic Orban Orice ministru care isi ataca premierul trebuie sa isi scrie mai intai demisia
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, președintele PNL, a transmis sâmbătă un avertisment dur către miniștrii care mai lansează atacuri la adresa premierului Florin Cîțu. Acesta a atras atenția că miniștrii care îl atacă pe șeful Executivului trebuie să aibă bagajele făcute și demisiile scrise.

Poziția liderului liberal vine în contextul în care, după demiterea lui Vlad Voiculescu, mai mulți miniștri de la USR PLUS l-au atacat în termeni foarte duri pe premierul Cîțu.

ADVERTISEMENT

În ieșirea sa publică din weekend, Orban l-a atacat direct și pe Vlad Voiculescu, despre care spune că nu a îndeplinit mai multe proiecte necesare pentru atragerea fondurilor europene și nu a aprobat proiecte pentru dotarea spitalelor.

Ludovic Orban, mesaj de forță: ”Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”

Ludovic Orban a făcut declarații extrem de dure într-o conferință organizată sâmbăta la prânz. El a avertizat că ”orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”, iar acel ministru nu mai are ce căuta în guvern.

ADVERTISEMENT

”Așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgolii și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare.

Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat Voiculescu”, a spus Orban, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Orban: ”Demiterea lui Voiculescu, o obligație”

Orban a mai afirmat că demiterea Vlad Voiculescu nu a fost ”un moft”, ci o obligație a premierului după ce fostul ministru al Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldovan au publicat un ordin cu noi reguli de carantinare fără ca premierul să fie înștiințat.

”În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce guvernul, ca atare, dacă ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în guvernul respectiv.

ADVERTISEMENT

Avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, e obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul. Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice.

Nu e o competiție între PNL, USR PLUS, UDMR, grupul minorităților, e o înțelegere pentru guvernarea țării. Nu e un campionat de orgolii între oameni care suferă de vedetism. E vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri.

Orice ministru să știe că, în momentul în care a dat declarații contra premierului trebuie să aibă bagajele făcute”, a mai declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT