News
notix pixel id

Ludovic Orban pleacă din grupul parlamentar liberal: „PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”

Ludovic Orban pleacă din grupul parlamentar PNL. Iată ce a declarat fostul lider al partidului.
26.10.2021 | 10:45
Ludovic Orban pleacă din grupul parlamentar liberal: „PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”
Ludovic Orban pleacă din grupul parlamentar PNL: „Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depăşeşte orice imaginaţie”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fostul lider al PNL a transmis că pleacă din grupul parlamentar. De acum, Ludovic Orban va fi neafiliat. Totuși, decizia este una temporară, a precizat el.

Ludovic Orban pleacă din grupul parlamentar liberal

Totodată, Ludovic Orban a precizat că în ultima perioadă au avut loc „acţiuni politice îndreptate împotriva intereselor României” și nu are o altă soluție decât a părăsi grupul parlamentar.

”Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în respectarea acestor obligaţii morale faţă de cetăţeni decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei parlamentari.

ADVERTISEMENT

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice îndreptate împotriva intereselor României nu mi-a fost dat să văd”, a spus acesta.

Ludovic Orban: A fost făcut praf principalul partid de guvernământ

Fostul lider al PNL a precizat că partidul a fost „făcut praf”, la fel cum s-a întâmplat cu coaliția de guvernare. Din această cauză, românii au rămas fără un guvern care să poată funcționa la capacități depline.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a spus că nu poate fi parte la acest „circ politic” și a descris criza politică din România drept un „atentat împotriva interesului naţional”.

”A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia, şi cetăţenul român a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge.

ADVERTISEMENT

Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional”, a precizat Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că plecarea sa din grupul parlamentar al PNL este o formă de protest față de ceea ce se întâmplă în plan politic în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Totuși, el a precizat că nu își va da demisia din PNL, acesta fiind partidul în care crede. De asemenea, el a lansat și un atac la adresa lui Klaus Iohannis.

„Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara şi aceasta este o formă de protest.

Nu îmi dau încă demisia din PNL, este partidul căruia i-am dedicat toată viaţa matură. M-am luptat pentru ideile liberale, pentru un proiect de dezvoltare a României care să se bazeze pe ideile liberale.

ADVERTISEMENT

Pentru a rămâne în PNL, conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu personal nu vreau să joc golf.

PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”, a mai spus Orban.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri