News

Ludovic Orban, prima reacție după ce Renate Weber a atacat la CCR legea carantinei: „Mi se pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”

07.08.2020 | 18:27
Ludovic Orban prima reactie dupa ce Renate Weber a atacat la CCR legea carantinei Mi se pare un atac impotriva intereselor fundamentale ale Romaniei
ADVERTISEMENT

Șeful Executivului, Ludovic Orban a avut o primă reacție după ce Renate Weber a atacat la CCR legea carantinei. Acesta nu a ezitat și a criticat-o pe cea care deține rolul de Avocatul Poporului

„Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege, care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, tot la sesizarea Avocatului Poporului”, a spus Orban.

ADVERTISEMENT

De altfel, premierul spune că persistența în a împiedica legi care permit autorităților să lupte împotriva pandemiei reprezintă un atac împotriva intereselor fundamentale ale României.

Ce a spus Ludovic Orban după ce Renate Weber a atacat la CCR legea carantinei

“Deja, lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care, personal, nu o înțeleg. Persistența în a ataca legi fundamentale care permit Guvernului și autoritățile sanitare să se lupte împotriva epidemiei, să protejeze sănătatea și viața oamenilor, mi se pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat premierul.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a transmis că legea a fost atacată după ce timp de trei săptămâni, Guvernul nu a avut posibilitatea de a ține sub supraveghere pacienți, tot în urma unei sesizări a Avocatului Poporului.

“După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare sau de carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitivi,(…)

ADVERTISEMENT

(…) mii de cetățeni diagnosticați pozitiv, pe lângă asta, nu am avut posibilitatea să luăm nicio măsură pentru a putea izola persoanele de contact ale fiecărei persoane diagnosticate pozitiv, după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice,(…)

(…) a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege care a fost adoptată de Parlament – și care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei Curții Constituționale, tot la sesizarea Avocatului Poporului”, a afirmat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că legea a fost aprobată, la mijlocul lunii iulie, de către Parlament, după ce timp de două săptămâni a existat vid legislativ în privința carantinării, de asemenea, în urma unei sesizări a Avocatului Poporului.

De altfel, în urma sesizării făcute de acesta , Curtea Constituțională a României a declarat că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale.

CCR a susținut că acestea sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT