Fotbal intern

Ludovic Orban, promisiune pentru fanii Rapidului: „Vă fac un stadion ‘boboc’, poate promovați și voi!”

19.11.2019 | 15:41
Ludovic Orban promisiune pentru fanii Rapidului Va fac un stadion boboc poate promovati si voi
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, premierul României, a vizitat stadiul lucrărilor de la stadioanele ce ar fi trebuit să găzduiască antrenamentele Naționalelor ce vor juca la București meciurile de la Campionatul European din 2020. La plecarea de la șantierul din Giulești, Orban le-a promis fanilor Rapidului, ce i-au reproșat numărul mic de locuri a viitoarei arene, că vor beneficia de un „stadion boboc”.

Ludovic Orban, promisiune pentru fanii Rapidului

Ludovic Orban, alături de Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, Gică Popescu și Manuela Pătrășcoiu, directorul CNI, au verificat stadiul lucrărilor de la stadioanele din Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf, ce urmau să găzduiască antrenamentele formațiilor ce joacă în București la EURO 2020. Apostrofat de câțiva dintre fanii rapidiști, nemulțumiți de capacitatea viitorului stadion din Giulești, premierul le-a promis fanilor că vor avea o arenă modernă, la standardele UEFA.

ADVERTISEMENT

Vă fac un stadion ‘boboc’, poate promovați și voi. Sunt nişte standarde care trebuie respectate, în proiectul vechiului stadion nu au figurat, iar toate limitările sunt limitări care sunt date de suprafaţa efectivă, pentru că ai limitare la calea ferată… Proiectul este un proiect care este făcut în baza studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici. Eu nu vreau să vă spun decât că vreau ca stadionul să fie la standarde europene”, a declarat Ludovic Orban.

Anunțul lui Cristi Erbașu

Deși stadionul din Giulești urma să găzduiască antrenamente la Campionatul European din 2020, șeful firmei de construcții a anunțat în urmă cu o lună că termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit, din cauza plângerilor făcute de locatarii din zonă.

ADVERTISEMENT

Conform noului termen, arena Rapid ar urma să fie gata în luna octombrie a anului 2020, când formația lui Daniel Pancu își propune să evolueze în primul eșalon. După 16 runde din Liga 2, Rapid ocupă locul cinci, la patru puncte în spatele liderului UTA Arad, care are un meci mai puțin disputat. Următorul meci al giuleștenilor este chiar împotriva arădenilor, miercuri de la ora 14:00.