Ludovic Orban promite patru ani de „pace politică”, o șansă să devenim „tigrii Europei Centrale”

Adrian Ilie   
în HotNews
24/10/2020, 17:52
Ludovic Orban promite patru ani de „pace politică”, o șansă să devenim „tigrii Europei Centrale”
Primul-ministru Ludovic Orban/ Foto: hepta.ro

Primul-ministru Ludovic Orban a afirmat că alegerile parlamentare vor fi urmate de patru ani de „pace politică”, în care nu vor mai avea loc niciun fel de alegeri, interval în care România ar avea oportunități de dezvoltare fără precedent în istoria sa recentă.

Făcând referire la „tigrii asiatici”, statele din Asia de Sud-Est cu o puternică dezvoltare economică în ultimele decenii – Taiwan, Hong Kong, Singapore și Coreea de Sud, Orban a apreciat că românii au șansa să devină „tigrii Europei Centrale și de Sud-Est,  informează Agerpres.

Premierul a făcut aceste declarații cu ocazia ședinței festive de constituire a Consiliului Județean Arad.

Orban speră în pace politică în lipsa alegerilor

Mai avem puţin până în 6 decembrie, când vor fi alegeri pentru Parlament, după care vom urma patru ani de pace politică, vom avea patru ani fără alegeri. Nu numai că vom avea patru ani de pace politică în care vom putea conlucra, pentru că nu mai bate la uşă nicio competiţie electorală care să scoată din noi dorinţa de a lua faţa celorlalţi, dar va fi o perioadă în care România va avea oportunităţi cu care nu s-a mai întâlnit în istoria sa recentă şi chiar în istoria sa”, a spus șeful Guvernului.

Orban crede că ascensiunea economică a României va fi impulsionată și de fondurile europene pe care le va avea la dispoziție, pe lângă oportunitățile legate de poziția geostrategică.

Atât oportunităţi legate de poziţia geostrategică, cât şi oportunităţi legate de mişcarea economiei mondiale, cât mai ales oportunităţile care vor fi create de posibilitatea de accesare a unor resurse financiare cum nu am mai accesat de-a lungul timpului, şi aici este vorba de peste 80 miliarde de euro numai din fonduri europene (…)

Cred că aceşti patru ani pot să reprezinte pentru România o evoluţie spectaculoasă care să ne plaseze în rândul celor mai dezvoltate ţări la nivel european, cel puţin să devenim un fel de tigrii ai Europei Centrale şi de Est”, a conchis Ludovic Orban.

Închide ×