News

Ludovic Orban, propunerea PNL pentru primăria Capitalei, în locul lui Buşoi

Ludovic Orban este propunerea PNL Bucureşti pentru alegerile locale din iunie, anunţă Realitatea TV. O decizie finală mai trebuie să fie validată de conducerea partidului. Cristian Buşoi a...
22.02.2016 | 13:46
Ludovic Orban propunerea PNL pentru primaria Capitalei in locul lui Busoi

Ludovic Orban este propunerea PNL Bucureşti pentru alegerile locale din iunie, anunţă Realitatea TV. O decizie finală mai trebuie să fie validată de conducerea partidului. Cristian Buşoi a ieşit din calculele PNL pentru o candidatură la alegerile locale din iunie pentru primăria Capitalei. Noul candidat este Ludovic Orban, creditat de sondajele interne ale PNL cu cele mai multe şanse la victorie.

Alături de Orban, sondajele i-au mai luat în calcul pe Buşoi, Adriana Săftoiu şi Cătălin Predoiu.

Ludovic Orban a fost viceprimar al Capitalei, iar în 2008 a candidat, fără succes, la primărie.

Ludovic Orban a anunţat în decembrie că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar la Primăria Generală a Capitalei.

“Am fost viceprimar la Capitalei, cunosc foarte bine problematica. M-am prezentat la alegerile din 2008 cu un program care a fost apreciat ca cel mai bun program si nu de mine, de catre cei care au urmarit campania, si am facut deja multe pentru Bucuresti atat ca viceprimar general, cat si ca ministru al Transporturilor”, a declarat Ludovic Orban.

La sfârşitul şedinţei, Cătălin Predoiu, Cristian Buşoi şi Ludovic Orban au făcut mai multe declaraţii:

Predoiu a anunţat că în urma şedinţei de unificare, s-a stabilit ca Orban să fie propus forurilor superioare ale PNL:

“Il vom stabili candidat pe domnul Ludovic Orban si as mai dori sa adauga un mesaj politic puternic pe care as vrea sa il primească cetatenii de centru dreapta. Sa reflectăm astfel incat capitala sa nu ajunga in mainile administraţiei Psd. Noi dorim sa castigăm primaria Capitalei”.

Busoi a declarat că nu dezertează şi a subliniat că o victorie a PNL este mai importantă ca orice priect personal:

“Am pregatit o declartie si o sa va rog sa permiteti sa îi dau citire: “Victoria va cantari greu, daca PNL castiga in Bucureşti, dam un impuls colegilor din toata tara. O victorie a Pnl este mai importanta decat orice alt proiect personal. In politica forta sta in dorinta de a-ţi ajuta colegii sa castige. Nu dezertez, doar predau stafeta domnului Orban. Am 37 de ani, voi continua sa sustin proiectul meu pentru Bucuresti. Vreau sa multumesc zecilor de oameni din tara, cred ca acum politica are nevoiue de oameni care sa fie castigati de oameni seriosi si cuminiti, si nu de marlani”.

Orban a anunţat că nu candidează ca să se afle în treabă:

“Sunt onorat de propunerera colegilor mei din comisia de unificare, sunt pregatit să parcurg urmatorii pasi, mai exact mai exact votul in PNL Bucucresti si validarea in BPN al PNL. Dupa cum stiti m am inscris in cursa interna de desemnare, il felicit pe Busoi pentru tot ce a facut, il consider ca facand parte din elita Pnl, si daca Busoi ar fi fost candidatul Pnl, il sustineam. S-a horarat ca eu sa fiu candidatul, în spoatele meu se afla o viata de munca, am avut funcţii in administraţie, am avut funcţii publice importante, in Bucuresti si in jurul Buucrestiului se afla campanii electorale în care m-am implicat. Candidez nu ca sa mă aflu in treab ci pentru ca bucurestenii au nevoi de o capitala europeana. Sunt horatat sa depun toată eforturile, toată priceperea mea pentru aceste alegeri”.

Sursă: www.realitatea.net