Fotbal intern

Ludovic Orban, reacție după ce DSP Arad a dat undă verde spectatorilor la meciuri: “Au fost influenţaţi de entuziasmul promovării”

25.08.2020 | 15:49
Ludovic Orban reactie dupa ce DSP Arad a dat unda verde spectatorilor la meciuri Au fost influentati de entuziasmul promovarii
ADVERTISEMENT

Primul ministru al României, Ludovic Orban, a reacţionat imediat la anunţul făcut de şeful DSP Arad, Horia Timiş, privind posibilitatea ca la meciurile echipei UTA să fie permis accesul unui număr limitat de spectatori, respectiv 500 de suporteri.

Acest anunţ este primul de acest tip venit din partea unor instituţii sanitare, fie ele şi judeţene, prin care se deschide oportunitatea ca suporterii să poată reveni în tribune, evident, într-un număr foarte limitat. Noul stadion din Arad, care se intenţionează să fie inaugurat la meciul din etapa a 2-a, cu Voluntari, are o capacitate de 11.000 de locuri, dar numai 500 ar urma să fie ocupate.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru sau şeful departamentului de urgenţă, Raed Arafat, nu au exprimat nici un punct de vedere faţă de declaraţia şefului DSP Arad, însă primul ministru, Ludovic Orban, nu a rămas impasibil şi a reacţionat la Digi 24.

Ludovic Orban nu vede cu ochi buni revenirea fanilor pe stadioane

„Cred că declarația directorului DSP a fost influențată de entuziasmul promovării echipei UTA. Este un punct de vedere exprimat de un director de DSP. 

ADVERTISEMENT

O decizie în acest sens se ia după evaluările de risc epidemiologic și după posibilitatea efectivă de a reuși respectarea măsurilor de protecție sanitară”

Galeriile sunt foarte greu de controlat

Pericolul mare la meciurile cu public, primii care vin la stadion sunt cei din galerii. Sunt foarte greu de controlat. Galeriile trăiesc unii lângă alții. 

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai spun că mai şi cântă, scandează, n-o să stea cu măști pe figură. E foarte greu să asiguri respectarea regulilor în galerii. Riscul e foarte mare”.

Laszlo Balint e sceptic

Şi antrenorul arădenilor, Laszlo Balint, a comentat această posibilitate, dar s-a declarat sceptic în privinţa punerii ei în practică. „Am auzit și eu această știre, nu știu în ce măsură poate avea un suport legal.

ADVERTISEMENT

Eu știu că e o Hotărâre de Guvern legată de accesul fanilor. M-aș bucura foarte mult să avem parte chiar și de acest sprijin al unui număr redus.

S-ar bucura să aibă suporteri la inaugurarea stadionului

500 de fani la o capacitate de 11.000 și ceva de locuri nu ar însemna foarte mult, dar e evident că, în momentul în care vom avea fani, vom fi cu adevărat câștigați și ar fi un bonus pentru tot ce înseamnă inaugurarea stadionului.

99,9% e finalizat. Ultimele teste se vor face la nocturnă. Anul 2020, în acest context social, se dovedește a fi un an important în istoria clubului și tocmai de aceea responsabilitatea care stă pe umerii noștri e destul de mare, pentru că trebuie să ne ridicăm la nivelul fanilor”,

 

ADVERTISEMENT