News

Ludovic Orban, reacție după explozia mașinii de la Arad: ”România este o țară sigură”

Ludovic Orban, liderul PNL, a avut o primă reacție după explozia mașinii de la Arad, petrecută sâmbătă.
29.05.2021 | 19:11
Ludovic Orban reactie dupa explozia masinii de la Arad Romania este o tara sigura
ADVERTISEMENT

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a avut sâmbătă, o reacție după tragedia petrecută la Arad, acolo unde un om de afaceri a murit în urma exploziei propriei mașini.

Liderul liberal, fost premier în trecutul apropiat, spune că, în opinia sa, România este o țară sigură în care avem instituții care veghează la securitatea cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, după explozia de la Arad, în care a murit un om de afaceri: ”România este o ţară sigură”

Aflat într-o vizită în judeţul Mureş, Orban a spus, referindu-se la tragedia de la Arad, unde un om de afaceri a murit după ce maşina în care se afla a explodat, că, din punctul său de vedere, România este o ţară sigură şi că avem instituţii care veghează la apărarea ţării noastre.

”România a fost ferită o lungă perioadă de timp de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

Ioan Crișan (66 de ani) un cunoscut om de afaceri din Arad, a decedat sâmbătă dimineață, după ce mașina acestuia a explodat în momentul în care bărbatul a pornit automobilul.

Primele detalii din ancheta exploziei de la Arad

În acest moment, anchetatorii care au preluat cazul de la Arad exclud ca mașina omului de afaceri să fi explodat întâmplător și cred că a fost vorba de un dispozitiv exploziv. Cercetările se fac in rem, pentru omor.

ADVERTISEMENT

”Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”, au anunțat reprezentanţii Poliţiei Române.

De asemenea, Poliția Română informează că toate persoanele care ar putea avea legătură cu acest tragic eveniment vor fi audiate. E vorba de martori, martori oculari care au asistat la acest tragic eveniment.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au format deja un cerc de suspecți în acest caz. ”Din datele pe care le dețin în acest moment, colegii au întocmit deja un cerc de persoane bănuite în această cauză”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, sâmbătă.

Mașina unui om de afaceri din Arad a explodat sâmbătă dimineață, provocând moartea șoferului, pe numele său Ioan Crișan. Presa locală scrie că explozia a fost atât de puternică, încât a spart geamurile locuințelor din apropiere.

În spațiul public au apărut informații, pe surse, conform cărora pe bancheta din spatele mașinii explodate s-ar fi găsit urme de praf de pușcă.

ADVERTISEMENT