News

Ludovic Orban, reacție la declarațiile lui Klaus Iohannis despre Florin Cîțu, înainte de Congresul PNL

Ce reacție a avut Ludovic Orban după declarațiile făcute de Klaus Iohannis despre Florin Cîțu.
23.09.2021 | 09:39
Ludovic Orban reactie la declaratiile lui Klaus Iohannis despre Florin Citu inainte de Congresul PNL
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a transmis punctul său de vedere despre declarațiile făcute de Klaus Iohannis referitoare la premierul Florin Cîțu.

Astfel, acesta s-a arătat neîncrezător în caracterul oficial al declarațiilor făcute de președinte, conform cărora l-ar susține pe prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Ludovic Orban despre declarațiile președintelui

Liderul PNL a informat că președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire informală cu jurnaliștii, iar ceea ce a declarat acesta nu este din poziția sa de lider de stat.

„Acestea nu sunt declarațiile președintelui României. Acolo a avut loc o întâlnire informală cu jurnaliștii”, a precizat liderul PNL, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Declarațiile președintelui au fost făcute în fața jurnaliștilor care l-au însoțit pe acesta la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite de la New York, conform agenției Agerpres.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus președintele României, potrivit sursei.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Ludovic Orban și-a întărit afirmațiile spunând că președintele a declarat în repetate rânduri că el nu are de gând să intervină în alegerile interne ale vreunui partid, așa că același lucru este valabil și de această dată, în cazul luptei interne din PNL, dintre el și Florin Cîțu.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat în două rânduri că nu intervine în procedurile interne de alegeri ale unui partid politic”, a mai informat liderul PNL.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: Întâlnirile informale nu dau știri și citate

Mai mult decât atât, actualul lider al PNL a susținut că întâlnirile informale cu jurnaliștii sunt doar atât, iar pentru că nu au loc discuții oficiale, din acestea nu ar trebui redate citate sau să fie făcute știri.

Astfel, Ludovic Orban a precizat că nu are încredere că ceea ce s-a prezentat drept o declarație a lui Klaus Iohannis este, într-adevăr, una reală.

El a subliniat și că i se pare „ciudat” faptul că aceasta știre a apărut peste tot în presă.

„Am organizat întruniri informale în multe poziții publice pe care le-am avut. Întâlnirile informale nu dau știri și în niciun caz nu dau citate.

Asta este o regulă nescrisă. Ca atare, eu nu pot să fiu convins că ceea ce este prezentat ca și citat este într-adevăr ce a spus președintele Iohannis.

De altfel, mi se pare foarte ciudat că aceeași știre este dată peste tot”, a informat Ludovic Orban pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT