News

Ludovic Orban sare în apărarea lui Nicușor Dan, acuzat că a catalogat-o drept „panaramă” pe Gabriela Firea: „E un non-subiect”

22.09.2020 | 17:30
Ludovic Orban sare in apararea lui Nicusor Dan acuzat ca a catalogato drept panarama pe Gabriela Firea E un nonsubiect
ADVERTISEMENT

Discursul susținut luni seară de Nicușor Dan pe scena Teatrului Național din București a inflamat campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie și i-a atras o serie de critici dure din partea contracandidaților. Cea mai vehementă reacție i-a aparținut Gabrielei Firea, care a insinuat că acesta a catalogat-o drept „panaramă” în contextul „luptei de valori” pentru Primăria Capitalei.

Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”, sunt afirmațiile care l-au scos din minți pe actualul edil. Ulterior, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS a venit cu lămuriri pe rețelele de socializare, precizând că a făcut referire la cele două persoane care duc o campanie de „fake news-uri” la adresa sa, fără a avea, însă în intenție folosirea interpretării vulgare a termenului respectiv.

ADVERTISEMENT

Chestionat pe marginea subiectului, Ludovic Orban a declarat că apelativul nu o viza pe Gabriela Firea. Potrivit premierului, actualul edil nu face altceva decât să se folosească de afirmațiile contracandidatului său pentru a se victimiza în fața electoratului, sperând că astfel va obține mai multe voturi.

Ludovic Orban intervine în scandalul momentului și îi ia apărarea lui Nicușor Dan

Nu s-a referit la doamna Firea. Înţeleg că doamna Firea vrea să se victimizeze. Sigur subiectul acesta e un non-subiect.

ADVERTISEMENT

Subiectul este că în patru ani de mandat nu a făcut mai nimic. Chiar şi pasajul de la Ciurel este unul pe care nu l-a înţeles şi care nu duce de nicăieri spre nicăieri”, a spus Ludovic Orban în cadrul conferinței susținute marți, 22 septembrie, la Cluj Napoca.

Gabriela Firea, mesaj dur după afirmațiile lui Nicușor Dan: „Je suis Panaramă”

Sunt şi voi fi mereu alături de toate femeile! Am încercat să le uşurez viaţa pe cât posibil. Ele duc greul! Nu sunt “panarame”, cum zice un candidat. Ele sunt mame, bunici, fiice, soţii, prietene, iubite. Ca şi mine. Je suis Panaramă”, a scris Gabriela Firea pe contul personal de Facebook, ca reacție la discursul contracandidatului său.

ADVERTISEMENT

Avem un uriaș aparat de propagandă care ne spune că Bucureștiul niciodată nu a dus-o mai bine și niciodată nu a avansat mai mult. De fapt, lupta este între niște oameni care cred în niște valori și acest uriaș aparat de propagandă, care acum se bazează pe bani, și înainte se baza pe alte tipuri de forțe.

E o luptă de valori în care eu vreau ca fetiței mele să nu i se spună că o panarama este mare vedetă. Și, din păcate, suntem cam la egalitate.

ADVERTISEMENT

Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie. Deci miza acestor alegeri, dincolo de trafic, apă caldă, poluare, școli, condiții de viață, este de fapt despre demnitate, despre rezistența bucureștenilor la nesimțire, la spoială, la impostură”, sunt afirmațiile cu care Nicușor Dan a încins spiritele înaintea alegerilor locale.

ADVERTISEMENT