News

Exclusiv. Ludovic Orban, după ce s-a cerut excluderea lui din PNL: ”Să le fie rușine. Au trădat tot ce s-a construit”

După ce s-a cerut excluderea lui Ludovic Orban din PNL, fostul președinte al liberalilor le bate obrazul colegilor săi care l-au atacat în Biroul Executiv al partidului.
12.11.2021 | 17:16
Exclusiv Ludovic Orban dupa ce sa cerut excluderea lui din PNL Sa le fie rusine Au tradat tot ce sa construit
Ludovic Orban le bate obrazul colegilor care i-au cerut excluderea din PNL Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a fost propus pentru excluderea din PNL în cadrul Biroului executiv care a avut loc în această dimineață și, în exclusivitate pentru FANATIK, a oferit o serie de declarații cu privire la viitorii săi foști colegi de partid.

Mai mult, a recunoscut Ludovic Orban, încă nu a luat o decizie definitivă cu privire la viitorul său politic, dar, deja, se conturează o mișcare politică care, susține el, va continua ideile liberale pe care le-a susținut în ultimii 31 de ani.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, despre colegii care l-au atacat în BEx-ul PNL

În Biroul Executiv al PNL, astăzi, 12 noiembrie, s-a discutat despre excluderea lui Ludovic Orban din cadrul partidului, decizia de a fi îndepărtat fiind luat cu o largă majoritate a celor prezenți: 31 de voturi pentru din totalul de 35.

Mai mult chiar, conform stenogramelor difuzate de unele publicații, Ludovic Orban a fost atacat dur în timpul ședinței furtunoase de la sediul PNL, mai ales după ce fostul președinte al liberalilor i-a spus lui Florin Cîțu că ar trebui să își dea demisia.

ADVERTISEMENT

În exclusivitate pentru FANATIK, Ludovic Orban a detaliat lucrurile petrecute în Biroul Executiv al PNL și a dezvăluit că are un singur mesaj pentru cei care acum l-au criticat și i-au cerut excluderea din partid după 31 de ani în care a făcut parte din formațiunea liberală.

”Le pot spune să le fie rușine. Să le fie rușine pentru ce au spus și pentru ce fac. După ani întregi în care au făcut campanie împotriva PSD au trădat tot ce s-a construit, au trădat votul românilor care au susținut PNL tocmai în opoziție la PSD, cei cu care acum vor să facă un guvern”, ne-a spus, în exclusivitate, Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ne-a dezvăluit el, chiar dacă, legal vorbind, încă nu este exclus din PNL fiind necesară o decizie în acest sens a Consiliului Național al partidului, Ludovic Orban este pregătit să se regrupeze alături de unii dintre liberalii care contestă deciziile din ultimul timp ale conducerii liberalilor.

Ludovic Orban construiește un alt partid liberal?

Chiar dacă nu a anunțat explicit o nouă construcție de sorginte liberală, Ludovic Orban a recunoscut, pentru FANATIK, că deja există discuții în acest sens, iar că alături de el vor fi mai mulți dintre cei vechi din PNL.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să spun, acum, ce voi face cu privire la un nou partid. Momentan am discuții cu oameni care încă îmbrățișează ideile liberale, cu oameni care vor să ofere românilor un partid liberal, cu oameni care se simt trădați în votul lor de noua așezare și configurare politică a PNL. Dar când voi avea ceva, concret, de anunțat, o voi face public. Până atunci însă, mă voi consulta cu acești oameni”, ne-a mai spus Ludovic Orban.

Și, chiar dacă Ludovic Orban încă ezită să anunțe noua construcție politică, alături de el sunt, deja, nume grele din PNL care vor să îl urmeze. Iar unul dintre aceștia, deputatul Ionel Dancă și-a anunțat, astăzi, demisia din PNL pe contul său de socializare, ca efect al deciziei partidului de a cere excluderea lui Ludovic Orban.

„Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec şi eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul şi a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL. Nu pot accepta trădarea şi bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis şi PNL care dau acum guvernarea ţării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat şi muncit şi împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat.

Istoria Partidului Național Liberal din ultimii 30 de ani se identifică cu Ludovic Orban care și-a dedicat aproape toată viața partidului și a luptat cu toată energia împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR și PD până la actualul PSD”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Ludovic Orban, conflicte serioase cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis

”Conducerea PNL nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă PNL. Mai degrabă este un pericol pentru democrație și pentru români, este departe de ceea ce înseamnă liberalism”, spunea, acum câteva săptămâni, în exclusivitate pentru FANATIK, Ludovic Orban despre ceea ce se petrece la vârful PNL.

Mai mult, Ludovic Orban cerea, încă de acum trei săptămâni, demisia lui Florin Cîțu și a lui Klaus Iohannis, considerându-i principalii vinovați pentru criza politică din România.

„Solicit public demisia din funcția de președinte al PNL a lui Florin Cîțu. A demonstrat că nu are nici urmă de responsabilitate și este o frână evidentă în calea oricăror negocieri. Odată cu el ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut. Ar fi potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o fac pentru că știu că o cer degeaba”, a spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT