News

Ludovic Orban scos din minți de Kelemen Hunor care l-a acuzat că ia parlamentari la bucată

04.09.2019 | 15:46
Ludovic Orban scos din minti de Kelemen Hunor care la acuzat ca ia parlamentari la bucata
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban este scos din minți de Kelemen Hunor care l-a acuzat că se chinuie să ia parlamentari la bucată! Președintele liberalilor spune că pentru a trece moțiunea de cenzură poartă discuții cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu social-democrați. Orban a precizat că momentul depunerii moțiunii este condiționat de un acord al tuturor semnatarilor pentru o variantă de text. “Am stabilit un calendar de negocieri cu toate partidele și grupurile parlaementare și grupurile parlamentare altele decât PSD pe care îl punem în practică. Am avut întâlniri cu partenerii din Opoziție, de la USR, am discutat cu reprezentanții PMP, urmând să mai avem o întâlnire cu colegii noștri din Opoziție.

Ludovic Orban scos din minți de Kelemen Hunor care l-a acuzat că ia parlamentari la bucată

Am avut negocieri cu UDMR și cu grupul minorităților. Vom avea negocieri și cu reprezentanții ALDE și cu reprezentanții Pro România. Vom purta discuții individual și cu parlamentari PSD care sunt dispuși să susțină moțiunea de cenzură. Suntem deschiși să elaborăm un text al moțiunii de cenzură care să curprindă și observațiile critice și punctele de vedere ale tuturor partenerilor implicați în acest demers parlamentar. Ceea ce face PSD aproape că n-am cuvinte. “, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Între timp, liderul UDMR Kelemen Hunor a anunțat că întârzierea depunerii unei moțiuni poate aduce riscul unei reorientări din partea parlamentarilor care susțin acum această mișcare. “Prefer să nu-i dau niciun răspuns domnului președinte al UDMR. Deja am derulat negocieri cu cea mai mare parte a posibililor parteneri și în viitorul apropiat vom purta negocieri și cu celelate două formațiuni cu care n-am purtat până în prezent.

Ludovic Orban scos din minți de jocul PSD-ului care vrea să ia parlamentari la bucată! Ludovic Orban
Ludovic Orban crede că de data aceasta moțiunea de cenzură va trece. Sursa foto – facebook

Ce replică i-a dat liberalul și lui Kelemen Hunor

Ritmul de discuții este un ritm foarte rapid. Va depinde momentul depunerii și de răspunsurile pe care le vom primi”, a spus Orban care a subiliniat că de data aceasta moțiunea de cenzură are șanse mari să treacă. “Nu ne jucăm de-a moțiune de cenzură. De data asta există șanse reale în condițiile în care actorii politici sunt sinceri în declarațiile lor ca această moțiune să fie adoptată și guvernul Dăncilă să dispară de la butoanele guvernării.

ADVERTISEMENT

Suntem deschiși la consultări. Ştiţi foarte bine că este nevoie de o moblizare foarte bună a tuturor grupurilor parlamentare care susţin moţiunea de cenzură. Noi vrem să o depunem cât mai repede posibil”, a adăugat Orban. Vă reamintim că pentru a trece moțiunea de cenzură, liberalii au nevoie de cel puțin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.