News

Ludovic Orban se teme să crească pensiile și dă vina pe PSD pentru că pune presiune pe Guvern

10.06.2020 | 23:51
Ludovic Orban se teme sa creasca pensiile si da vina pe PSD pentru ca pune presiune pe Guvern
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban se teme să mărească pensiile cu 40% pentru a nu pune țara într-o situație dificilă din punct de vedere financiar.

Ludovic Orban se teme să crească pensiile și dă vina pe PSD

Premierul României a dezvăluit că pensiile vor fi crescute, însă nu știe nimeni când și care va fi cuantumul.

ADVERTISEMENT

Noi lucrăm pe bază de analize, pe bază de date, pe baze de prognoze serioase, pe bază de studii de impact şi aşa mai departe. Primul lucru, să se facă analiza pe starea economică şi bugetară pe primele 6 luni, conform Legii responsabilităţii fiscal-bugetare.

Doi, trebuie realizată o prognoză pe termen mediu şi lung privind evoluţia economiei româneşti care să fie corelată cu perspectivele de evoluţie ale economiei europene în ansamblul său, pentru că România este indisolubil legată de economia Europei, 80% din schimburile comerciale le avem cu state din Uniunea Europeană. 

ADVERTISEMENT

În funcţie de aceste date, vom şti foarte clar care va fi decizia. Vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realităţii economice şi, mai ales, vom creşte pensiile, astfel încât să avem garanţia că pot fi plătite pensiile”, a declarat Orban, conform stiripesurse.ro.

Ludovic Orban nu concepe să își ia angajamentul de a plăti pensiile „doar până la alegeri”, așa cum ar vrea PSD. Un Guvern responsabil trebuie să-și asume că va putea să plătească pensiile și pentru următorii ani, dacă va decide să le mărească.

ADVERTISEMENT

Fără să afectăm bugetele necesare pentru proiectele de investiţii, fără să afectăm resursele financiare necesare pentru dezvoltarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, de energie, de sănătate, de educaţie, pentru că România are nevoie ca de de aer de investiţii majore în toate aceste domenii de activitate şi fără acest front investiţional riscăm să afectăm perspectivele de dezvoltare ale României pe termen lung.

Ca atare, vom creşte pensiile, cu cât vom creşte pensiile, vom anunţa când vom avea datele necesare”, a completat Orban.

ADVERTISEMENT

Pensiile ar trebui mărite, conform legii, din 1 septembrie 2020, însă Guvernul Orban a afirmat că nu există bani la buget pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT