News

Sorina Pintea, concediată în direct de Ludovic Orban. “Domnule ministru, luați măsuri, am înțeles că s-a repus singură în funcție”

09.04.2020 | 17:41
Sorina Pintea concediata in direct de Ludovic Orban Domnule ministru luati masuri am inteles ca sa repus singura in functie
ADVERTISEMENT

Joi are loc o ședință de urgență a Guvernului, în care vor fi luate noi măsuri în contextul crizei cauzate de coronavirus, iar la începutul discuțiilor Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății să o concedieze pe Sorina Pintea.

Ludovic Orban anunță noi măsuri din cauza COVID-19

Premierul Ludovic orban a declarart, la începutul ședinței de joi, că a avut o discuție cu autoritățile locale, pentru a vedea care sunt principalele probleme la nivel local, cauzate de criza de coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Astăzi am avut consultări cu autoritățile locale, cu privire la ordonanța de rectificare a bugetului. Acestea solicită o creștere a plafonului de îndatorare și de trageri, care este permis anual, pe credite. â

Mai au și solicitări mai greu de onorat. Să fim cinstiți, și resursele statului sunt afectate. Ne-au rugat să-i ajutăm și cu cheltuielile sociale cu persoanele aflate în izolare, ne-au solicitate ca DSP să deconteze sumele în contractele cu autortitățile locale cu spațiile de carantinare, evident că le-am spus da”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern.

ADVERTISEMENT

Orban a făcut precizări și cu privire la măsura de a obliga anumiți bugetari să lucreze doar 15 zile, apoi următoarele două săptămâni să stea în șomaj tehnic.

Sorina Pintea, concediată îț timpul ședinței de Guvern

“Angajații vor fi împărțiți pe jumate, astfel să se asigure funcționalitatea instituțiișor. Jumătate lucrează 15 zile, iar restul rămân într-o formă echivalentă șomajului tehnic.

ADVERTISEMENT

În perioada în care jumătate stă în șomaj tehnic, cealaltă jumătate lucrează. Așa putem și să diminuăm răspândirea virusului”, a spus premierul.

Ce decizii ia Guvernul României în plină pandemie de coronavirus

Video în timp real cu şedinţa condusă de Ludovic Orban

Posted by Fanatik News on Thursday, April 9, 2020

Ludovic Orban a solicitat ministrului Sănătății să dispună concedierea Sorinei Pintea, care a revenit la conducerea Spitalului Județean Baia Mare.

ADVERTISEMENT

“Domnule ministru, luați măsuri, am înțeles că s-a repus singură în funcție”, a spus premierul.

“Am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai spus că, în urma unor verificări ale stocurilor de materiale sanitare, acestea ar ajunge pentru cel puțin încă o lună.

În cadrul ședinței de Guvern, Orban i-a solicitat ministrului Agriculturii măsuri pentru a limita exporturile de cereale.

“Nu ne putem permite să aceptăm ca, din lăcomie, unii proprietari de cereale să trimită la export și să ne lase fără grâu. Datele arată că e un adevărat dezmăț de export de cereale”, a spus Ludovic Orban.

“Avem pregătite textele și pentru rechiziții și pentru suspendarea exporturilor”, a răspuns ministrul Agriculturii.

Ministrul Muncii a declarat în cadrul ședinței de Guvern că a centralizat numărul de companii și persoane fizice ce au solicitat certificate de urgență pentru a primi ajutor în urma crizei create de COVID-19.

“Suntem gata să facem primele plăți de îndată ce avem disponibilul financiar. Sunt peste 56.000 de companii ce au solicitat ajutor pentru un număr de peste 46.000 de angajați”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, despre cei care au solicitat ajutor din partea statului din cauza crizei cauzate de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: