News

Ludovic Orban, semnal de alarmă în privința testelor: ”Avem o capacitate mai mare decât numărul care se realizează”. Video

23.04.2020 | 11:57
Ludovic Orban semnal de alarma in privinta testelor Avem o capacitate mai mare decat numarul care se realizeaza Video
Premierul Ludovic Orban a tras un semnal de alarmă în privința testelor efectuate în România. Sursă foto: INQUAM Photos George Calin
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a tras un semnal de alarmă în privința testelor efectuate în România, la finalul vizitei efectuate la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.

Ludovic Orban, semnal de alarmă în privința testelor

Ludovic Orban a tras un semnal de alarmă în privința testelor pentru coronavirus și a precizat că România are o capacitate mai mare decât numărul de teste care se realizează în acest moment.

ADVERTISEMENT

”Capacitatea este mult mai mare decât numărul de teste care se efectuează. Capacitatea nominală este de 8.000 de teste în 61 de locaţii”, a declarat premierul după vizita de la Institutul Cantacuzino.

Declaratii Ludovic Orban

Posted by Fanatik News on Wednesday, April 22, 2020

Șeful Executivului a mai precizat că obiectivul este să creştem în continuare numărul testelor pentru coronavirus, astfel încât să putem testa oricât este necesar, în funcţie de protocol.

ADVERTISEMENT

În România au fost efectuate peste 100.000 de teste

Ludovic Orban a spus că Institutul Cantacuzino are o capacitate de testare pentru coronavirus de 500 de teste pe zi, dar poate fi suplimentată, la nevoie, până la 1.000 de teste pe zi.

”Echipa de aici a solicitat să intre în echipa de pregătire a celor care urmează să opereze noi centre de tip PCR”, a explicat prim-ministrul României.

ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până miercuri, la ora 13:00, la nivel naţional, au fost prelucrate 106.357 de teste.

Premierul Ludovic Orban a efectuat, joi dimineață, o vizită de lucru la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, fiind însoțit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și de cel al Sănătății, Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a precizat că în funcție de ce se întâmplă în această primă etapă se va putea evalua și forța cu care acest virus va ataca și în următorii doi ani, mai ales că în acest moment nu există nici tratament și nici vaccin.

ADVERTISEMENT