News

Ludovic Orban și Anca Dragu s-au vaccinat anti-Covid la Spitalul Militar. Video

19.01.2021 | 10:09
Ludovic Orban si Anca Dragu sau vaccinat antiCovid la Spitalul Militar Video
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban și Anca Dragu, preşedinţii Camerei Deputaților și Senatului, s-au vaccinat anti-Covid, marţi dimineață, la Spitalul Militar din Capitală.

Cei doi șefi ai Parlamentului României au fost imunizaţi împotriva Covid-19, în jurul orei 10,00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

ADVERTISEMENT

După vaccinare, atât preşedintele Senatului, cât şi preşedintele Camerei Deputaţilor vor susţine câte o declaraţie de presă pe tema acestui eveniment.

Ludovic Orban și Anca Dragu s-au vaccinat anti-Covid

Până în prezent, s-au mai vaccinat public preşedintele Klaus Iohannis, dar și premierul Florin Cîţu, vineri, respectiv sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Marți, a venit rândul liderului PNL, Ludovid Orban, care e și președinte al Camerei Deputaților, și a Ancăi Dragu, președintele Senatului, să fie imunizați.

Anca Dragu: ”Mă bucur că am ajuns în această zi în care vaccinul este disponibil. Mă bucur că rata de vaccinare a crescut. Am ajuns la 30.000 de doze pe zi. În curând ne vom putea relua viețile. Este un semn bun pentru economia romanească”

ADVERTISEMENT

Orban: ”Am luat decizia de a mă vaccina, în special, cu obiectivul de a a răta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin, că nu există niciun risc, că vaccinarea reprezintă singura cale de a reveni la viața normală. Această campanie de vaccinare este fundamentală pentru evoluția ulterioară a societății. Apreciez solidaritatea față de campanie la nivel European. 

CE s-a implicat pentru susținerea campaniei. Cantitatea de vaccinare pentru România va crește. Logistica va permite vaccinarea unui număr cât mai mare de cetățeni, astfel încât, în cel mai scurt timp să reușim să învingem pandemia”.

ADVERTISEMENT

Peste doar o zi, miercuri, ar urma să se vaccineze și miniștrii Cabinetului condus de Florin Cițu. Acesta s-a vaccinat sâmbătă.

”A fost foarte-foarte ușoară această vaccinare. Chiar îi spuneam doamnei asistente că nici nu am simțit când mi-a făcut vaccinul. De aceea, cred că am avut și o reacție la final, m-am ridicat pentru că nu mi-am dat seama când s-a terminat vaccinul.

Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât și pentru cei din jurul meu, și, bineînțeles, ca să dau un semnal de încredere pentru toți românii”, a spus premierul, în urmă cu trei zile.

Cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid, destinată persoanelor de peste 65 de ani, bolnavilor cronic şi persoanelor care lucrează în domenii considerate esenţiale, a început în 15 ianuarie.

ADVERTISEMENT